Iancu, model de sportivitate: "A fost un gest fair-play să anunţ public negocierile pentru jucătorii Unirii"

28 Mai 2009   •   20:03
Iancu, model de sportivitate: "A fost un gest fair-play să anunţ public negocierile pentru jucătorii Unirii" marian iancu

Mai nou, anunţurile negocierilor purtate pentru jucătorii echipei cu care urmează să joci sunt gesturi fair-play în Liga I, în nici un caz practici nesportive menite să destabilizeze adversarul. Patronul Timişoarei, Marian Iancu, s-a scuzat pentru declaraţiile conform cărora îi doreşte pe jucătorii adversarei Unirea Urziceni, Tibi Bălan şi Dacian Varga, spunând că gestul său a fost unul bine intenţionat.
"Am urmărit cu atenţie răspunsurile date de domnul Dan Petrescu, antrenor al echipei Unirea Urziceni, în cadrul conferinţei de presă de astăzi, 28 mai. Trebuie să recunosc că am greşit faţă de domnia sa şi echipa pe care o antrenează, atunci când, crezând că fac un gest de fair-play, întrebat fiind în acest sens, am readus în atenţia publică negocierea din iarnă, dintre mine şi domnul Vasile Şiman, preşedintele clubului Sportul Studenţesc, cu privire la jucătorii Dacian Varga şi Tiberiu Bălan. Este de notorietate posibilă o tranzacţie legata de cei doi fotbalişti şi am considerat că nu ar fi trebuit să ascund, în perspectiva meciului care urmează, un adevăr pe deplin realizabil în această vară. Am înţeles cã poziţia mea a deranjat. Nu mi-am dorit, nu am anticipat un asemenea impact şi nici nu l-am premeditat. Fapt pentru care îi cer scuze şi mă bucur că am prilejul să mă revanşez duminică seara", declarat Iancu pentru site-ul grupării, informează Mediafax.
Iancu a ţinut să îşi exprime admiraţia pentru echipa condusă de Dan Petrescu, pe care îl laudă că a reuşit să creeze o echipă competitivă cu fonduri foarte puţine.
"Unirea Urziceni va rămâne cea mai performantă echipă a campionatului, chiar şi după meciul cu FC Timişoara. Cu bani puţini sau de multe ori fără, a reuşit ceea ce noi nu putem, investind enorm. Oare care mai este definiţia performanţei în fotbal? La această întrebare mă aştept să răspundă jucătorii şi antrenorii noştri până pe 15 iunie 2009", a spus patronul FC Timişoara.
Dan Petrescu îl condamnă dur pe Iancu pentru practicile sale
Antrenorul Unirii Urziceni a fost scandalizat de practicile folosite de Marian Iancu înaintea derby-ului de duminică de la Timişoara. Iancu şi-a declarat interesul pentru Dacian Varga şi Tiberiu Bălan, jucători ai Sportului Studenţesc împrumutaţi la echipa din Urziceni. Aceste declaraţii i-ar fi adus patronului, spune Petrescu, o suspendare într-unul din campionatele occidentale. Tehnicianul a dezminţit, de asemenea, varianta că echipa sa ar avea legături prea apropiate cu Steaua.
"A fost o strategie a celor de la Timişoara, Steaua şi cei de la Dinamo, care a vrut ca publicul din Timişoara să creadă că noi suntem Steaua II. Noi suntem Unirea Urziceni şi vom rămâne Unirea Urziceni. Am văzut că se vorbesc lucruri incredibile, cum ar fi că Varga şi Bălan vor ajunge la Timişoara pe patru milioane de euro. Este incredibil, Timişoara face acum ce a făcut Dinamo în iarnă, dar Dinamo nu s-a potolit, acum zice că îl ia pe Coman de la Braşov. De când mă ştiu, tot timpul anunţă cu o săptămână înainte că vor un jucător de la echipa adversă. Aşa şi Iancu acum cu Bălan şi Varga. În străinătate dacă faci asta, eşti automat suspendat. Facem pariu că săptămâna viitoare Dinamo îi vrea pe Tănase şi pe Tameş? Tot eu sunt nebun după asta. Cei de la Timişoara au furat tactica lui Dinamo, asta e clar. S-a scris pe undeva că Urziceni vrea un jucător? Mi se pare de bun simţ să treacă meciul şi apoi să spui că vrei un anumit jucător", a tunat Petrescu într-o conferinţă de presă ţinută joi, anunţă Mediafax.
Antena3.ro

Parteneri
x close