Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Liga I: Steaua a câştigat cu 4-3 la Piatra Neamţ şi îşi păstrează avansul din fruntea clasamentului

Liga I: Steaua a câştigat cu 4-3 la Piatra Neamţ şi îşi păstrează avansul din fruntea clasamentului

Liga I: Steaua a câştigat cu 4-3 la Piatra Neamţ şi îşi păstrează avansul din fruntea clasamentului
de M.T.    |    11 Mar 2013   •   09:18

Steaua îşi păstrează avansul de 12 puncte în fruntea clasamentului din Liga I, după ce a reuşit să câştige cu 4-3 partida cu Ceahlăul disputată la Piatra Neamţ, în etapa a 21-a.

Roş-albaştrii s-au impus la capătul unuia dintre cele mai spectaculoase meciuri ale sezonului, primele 12 minute ale întâlnirii aducând nu mai puţin de patru goluri.

Echipa pregătită de Laurenţiu Reghecampf a deschis scorul prin Bourceanu, replica gazdelor venind de la Gheorghiu, care a egalat după o eroare a lui Latovlevici, înainte ca Adi Rocha şi Pintilii, aflat la al treilea gol în ultimele două etape, să asigure liderului un avantaj ce părea liniştitor.

Ceahlăul a reuşit însă să revină în meci înainte de pauză, Golubovic marcând în minutul 35 dintr-un penalty acordat după un fault în careu comis de Latovlevic. Steaua şi-a refăcut avantajul la un sfert de oră după reluare, prin Tatu, pentru ca rezultatul final să fie stabilit de Constantinescu în primul minut de prelungire.

„Am primit trei goluri dar am dat patru, important este că am câştigat trei puncte, că ne menţinem diferenţa. Ceahlăul este o echipă foarte bună, de ce să ne îngrijoreze faptul că am primit trei goluri?”, a spus Reghecampf la finalul meciului, explicând astfel că nu are motive să se teamă înaintea returului cu Chelsea din Europa League.

Pe poziţia a doua a ierarhiei din Liga I se menţine Astra Giurgiu, care, sâmbătă, a câştigat categoric pe teren propriu în faţa celor de la FC Braşov, scor 3-0. Budescu, Seto şi Fatai au înscris pentru giurgiuveni, care, în urma acestui rezultat, se desprind la 3 puncte de Pandurii Tg. Jiu.

Gorjenii au pierdut duminică seară la Galaţi, scor 0-1, în faţa Oţelului, echipă care este pregătită chiar de fostul lor antrenor, Petre Grigoraş. Unicul gol al partidei a fost înscris de Iorga, în minutul 87, din penalty. Oaspeţii au beneficiat şi ei de o lovitură de la 11 metri, în finalul primei reprize, dar Răduţ a ratat.

Într-o confruntare de tradiţie pentru fotbalul românesc, Rapid şi Petrolul Ploieşti au terminat la egalitate, scor 0-0, un meci în care prahovenii se pot considera echipa care a pierdut două puncte. Tot sâmbătă, campioana CFR Cluj a obţinut doar o remiză la Iaşi (1-1) şi rămâne fără victorie în 2013, la fel ca şi Viitorul Constanţa, învinsă clar la Mediaş de Gaz Metan (1-4).

Ultimele trei meciuri ale etapei (U Cluj - CS Severin, Dinamo - Concordia Chiajna şi FC Vaslui - Gloria Bistriţa) se vor disputa luni.

Rezultate Liga I, etapa a 22-a

Gaz Metan - Viitorul 4-1 (Bawab 3, 90+1, Lullaku 17, 31 / Chiţu 39)
CSMS Iaşi - CFR Cluj 1-1 (Milea 56 / Rada 69)
Astra - FC Braşov 3-0 (Budescu 20, Seto 40, Fatai 61)
Rapid - Petrolul 0-0
Oţelul - Pandurii 1-0 (Iorga 87 pen)
Ceahlăul - Steaua 3-4 (Gheorghiu 8, Golubovic 35, Constantinescu 90+1 / Bourceanu 3, Adi Rocha 10, Pintilii 12, Tatu 60)

Clasament Liga I:
1.Steaua 56 de puncte, 2.Astra 44p, 3.Pandurii 41p...15.CSMS Iaşi 19p, 16.U Cluj 18p (21 de meciuri), 17.CS Severin 14p (21 m), 18.Gloria Bistriţa 13p (21 m)

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close