Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Norocul l-a salvat pe Dorinel Munteanu. "U" Cluj a rămas în Liga II, datorită jocului rezultatelor

Norocul l-a salvat pe Dorinel Munteanu. "U" Cluj a rămas în Liga II, datorită jocului rezultatelor

Norocul l-a salvat pe Dorinel Munteanu. "U" Cluj a rămas în Liga II, datorită jocului rezultatelor
Sursa foto: dorinel munteanu
13 Iun 2009   •   18:45

Dorinel Munteanu s-a salvat de la umiliţa unei retrogradări în al treilea eşalon fotbalistic, după ce jocul rezultatelor a favorizat echipa sa, Universitatea Cluj, în ultima etapă a Seriei II a ligii secunde. "Şepcile roşii" au câştigat cu 3-0 meciul cu Mechel Câmpia Turzii şi, deoarece ACU Arad nu a reuşit decât 1-1 acasă cu FC Bihor, au ocupat locul salvator, adică al 14-lea. Pentru sezonul viitor, Munteanu nici nu se gândeşte să rateze promovarea în Liga I.
Situaţie ingrată pentru "U" Cluj înaintea ultimei etape a Ligii a II-a, unii ar spune chiar misiune imposibilă. "U" Cluj era la egalitate de puncte cu ACU Arad, dar ocupa locul al 15-lea, retrogradabil, din cauza rezultatelor directe nefavoriabile. În această situaţie, echipa lui Dorinel Munteanu, care fusese apostrofat serios de fani chiar la birou zilele trecute, avea nevoie de victorie şi să spere că arădenii nu vor învinge acasă FC Bihor, echipă fără obiectiv.
Universitatea a câştigat partida proprie cu 3-0, iar meciul s-a încheiat cu câteva minute mai devreme decât cea de la Arad, în care orice gol al lui ACU ar fi trimis Clujul în obscuritatea Ligii a III-a. Jucătorii clujeni s-au aşezat pe teren şi au adresat fiecare rugi divinităţii sau norocului, iar când anunţul de la staţia de amplificare a confirmat rezultatul visat, 1-1, s-au dezlănţuit într-o bucurie nebună.
?Vreau să le mulţumesc celor de la FC Bihor. Au demonstrat că mai există echipe cu demnitate în fotbalul românesc. A fost cel mai greu meci de când m-am apucat de antrenorat. Cred că acesta a fost un moment care poate să schimbe soarta Universităţii. Sper ca acest succes să aducă lângă echipă oamenii cu bani şi autorităţile locale pentru că se poate construi ceva frumos aici?, a declarat după meci antrenorul Dorinel Munteanu, pentru gsp.
În ciuda salvării de la o retrogradare ruşinoasă, viitorul lui Dorinel Munteanu la "U" Cluj nu este unul cert, "neamţul" urmând să poarte o discuţie cu edilul şef al oraşului pentru a vedea dacă va continua colaborarea.
Situaţiile finale din Liga II:
Seria 1: Promovează în Liga I Ceahlăul Piatra-Neamţ şi FC Ploieşti (care ar putea deveni Astra Ploieşti). Retrogradează în Liga III Progresul Bucureşti, Ştiinţa Bacău, Prefab Modelu şi Forex Braşov.
Seria 2: Promovează în Liga I Unirea Alba-Iulia şi Internaţional Curtea de Argeş. Retrogradează ACU Arad, CFR Timişoara, FC Târgovişte, Mechel Câmpia Turzii
Antena3.ro

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close