Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Petrescu: Nimeni nu vrea ca Mara să plece

Petrescu: Nimeni nu vrea ca Mara să plece

Petrescu: Nimeni nu vrea ca Mara să plece
Sursa foto: bogdan mara
17 Ian 2009   •   15:39

Dan Petrescu spune că, dacă ar depinde numai de el, nu ar renunţa la Bogdan Mara, dar că situaţia financiară a clubului care a terminat turul Ligii I pe locul 2 nu mai permite ţinerea în lot a jucătorilor cu salarii mari. Acesta este convins că atacantul nu ar accepta o eventuală diminuare a salariului şi că ar regreta o eventuală plecare a acestuia. De asemenea, tehnicianul Unirii Urziceni spune că ialomiţenii vor resimţi din plin plecările din această iarnă.
Antrenorul Unirii Urziceni spune că nu poate face nimic ca să-l poată ţină la echipă pe Bogdan Mara, şi că dacă ar fi depins de el, mijlocaşul nu ar fi părăsit niciodată gruparea ialomiţeană.
"Deocamdată, Mara este în lotul care va pleca în cantonamentul din Spania. Explicaţia pentru această decizie este simplă şi este una de ordin financiar. Nimeni nu vrea ca el să plece, aşa cum nimeni de la Steaua nu a vrut să plece Rădoi. Această decizie nu a depins de mine. Dacă îi dădeam eu salariul la Urziceni, îl plăteam în continuare şi rămânea.
Nu cred că va accepta o reducere salarială, aşa cum niciun jucător nu ar accepta. Mi-ar părea rău să plece, este unul dintre jucători pe care i-am adus la echipă şi pe care am construit actuala Unirea Urziceni", a declarat Petrescu,citat de Gazeta Sporturilor.
Pe de altă parte, jucătorul Unirii declara că nu doreşte să părăsească echipa ialomiţeana şi nu înţelege decizia conducerii de a renunţa la serviciile sale, deoarece contractul său nu este unul exagerat pentru Liga I.
"Nu îmi doresc să plec de la Urziceni. Am fost anunţat să-mi caut echipă, însă nu ştiu din ce motiv. Salariul meu nu este atât de mare cum se vorbeşte, iar suma de 300.000 de euro pe an, aşa cum se zvoneşte, nu este reală. Regret această decizie a conducerii, pentru că am şi eu un merit pentru locul unde a ajuns echipa", a spus Bogdan Mara. "Îmi doream să rămân până în vară şi speram măcar să câştigăm un trofeu, pentru că aveam un culoar bun. Antrenorul spune că mă doreşte în continuare şi nu găsesc nicio explicaţie pentru această decizie. Am fost anunţat că pot pleca liber de contract, iar în condiţiile în care nu o să-mi găsesc echipă, voi rămâne", a spus Mara, care a completat că are oferte de transfer din Rusia, Ucraina, Grecia, Austria şi Serie B din Italia.
Patronul echipei din Urziceni,Dumitru Bucşaru, se pare că are probleme financiare şi, deşi s-a implicat puţin până acum la echipă, anunţul afectează mult returul campionatului. El i-a nominalizat pe cei pe care nu mai doreşte să-i plătească. Cu toate încercările lui Dan Petrescu şi ale lui Mihai Stoica de a-l convinge pe patron să nu renunţe la jucători, Mara, Burns şi alţi patru ialomiţeni au fost anunţaţi de conducere că trebuie să-şi caute alte echipe. Victime ale economisirii pe care încearcă s-o realizeze Bucşaru în 2009 au mai căzut Aldea, Crişan, Neagoe şi Zakula.
Eventualele plecări ale celor şase jucători l-ar scuti pe patron de plata a circa 500.000 de euro pe an.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dan Petrescu Unirea Urziceni Mihai Stoica
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close