Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Piţi l-a convins pe Becali. Gigi se mândreşte cu afacerea Tănase: "Aş fi dat oricât pe el"

Piţi l-a convins pe Becali. Gigi se mândreşte cu afacerea Tănase: "Aş fi dat oricât pe el"

Piţi l-a convins pe Becali. Gigi se mândreşte cu afacerea Tănase: "Aş fi dat oricât pe el"
Sursa foto: victor piturca
06 Aug 2009   •   18:45

Patronul Stelei, Gigi Becali s-a convins că trebuie să îi ia cu orice preţ pe mijlocaşul piteştean Cristi Tănase după o discuţie cu fostul selecţioner Victor Piţurcă. Latifundiarul şi-a dat astfel seama că Tănase este o afacere extrem de bună, comparativ cu alte transferuri de peste un milion de euro, precum Dayro Moreno, Semedo sau Pleşan. Convins că Steaua trebuie să-l aibă pe Tănase, Becali a dezvăluit că ar fi dat oricât lui FC Argeş pentru a nu-l lua FC Koln.
"Am plătit 1.800.000 cu TVA pe 50 la sută, deci el valorează 3.600.000. Au fost grele negocierile pentru Tănase. Tot timpul am tatonat, şi când a plecat Victor (Becali) şi când au venit cei de la Koln. Eu le-am spus şi lui Andrei (preşedintele interimar al FC Argeş - Andrei Penescu) şi lui Victor să mă ţină la curent cu negocierile pentru că aveam de gând să dau cât dădea Kolnul. Le-am spus când termină negocierile să-mi dea şi mie un telefon. Dădeau ei două milioane, dădeam şi eu, dădeau ei trei milioane, dădeam şi eu trei. Dădeam oricât pentru că este un jucător care ridică valoarea întregii echipe", a declarat patronul Stelei, Gigi Becali, pentru Mediafax.
Prieten la cataramă cu fostul antrenor de la Steaua din perioada 2000-2004, Victor Piţurcă, Becali nu a negat că i-a cerut părerea acestuia despre achiziţionarea internaţionalului de 22 de ani.
"Victor Piţurcă mi-a spus şi el aseară: 'Bine mă Gigi, ai dat pe toate, nu mai spun ce, un milion jumate, un milion trei sute, un milion şapte sute, şi pe ăsta care e fotbalist fotbalist stai să te gândeşti. Ce mai te gândeşti? Dă un milion jumate că îţi spun eu că e fotbalist ăsta, nu ca ăia pe care ai dat tu?", a povestit omul de afaceri.
Verii lui Gigi Becali, impresarii Ioan şi Victor, au avut şi ei un rol important în aducerea jucătorului în Ghencea, sub comanda lui Cristiano Bergodi.
"M-au ajutat foarte mult verii mei. Dacă nu erau ei, nu mai puteam să-l iau. Şi Giovani şi Victor i-au spus că dacă se duce la Koln nu îl mai vede nimeni şi dacă vrea să se ducă la o echipă mare să se ducă la Steaua, să joace la echipa naţională şi va semna cu o echipă mare", a declarat Becali, potrivit sursei citate.
Patronul Stelei este un mare admirator al calităţilor lui Cristi Tănase, dar acest lucru nu l-a determinat să facă rabat de la noile reguli din Ghencea: "Nimeni nu are salariu peste 120.000 de euro:"
"Tănase e un jucător cu sânge rece, un fotbalist consacrat. E nevoie de asemenea jucători ca să poţi creşte şi alţi copii. Acea valoare pe care o are Steaua, acest jucător o va închega. Nu avea cum să nu fie încântat de salariu. De la 2.000, la 10.000 nu e bine? Mai joacă şi la Steaua, poate să câştige şi prime din obiective. Nu avem cum să ignorăm criza. Dacă ignori criza, te ignoră viaţa pe tine", a precizat finanţatorul de la Steaua.
Steaua l-a transferta joi pe mijlocaşul lui FC Argeş Cristi Tănase. "Roş-albaştrii" au plătit 1,8 milioane de euro pentru jumătate din drepturile pentru internaţionalul român, "furându-l" de la FC Koln, cu care Tănase negocia cu ajutorul lui Dorinel Munteanu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close