Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Ploieştenii pot sta liniştiţi. Petrolul s-a întors în mâinile Primăriei

Ploieştenii pot sta liniştiţi. Petrolul s-a întors în mâinile Primăriei

Ploieştenii pot sta liniştiţi. Petrolul s-a întors în mâinile Primăriei
Sursa foto: Petrolul Ploiesti
17 Feb 2009   •   19:55

Iubitorii de fotbal din oraşul Ploieşti au obţinut ce vroiau de mult timp. Echipa de fotbal Petrolul va trece sub administrarea Primăriei Ploieşti cât de curând, actualul patron Florin Bercea urmând să se retragă din fotbal la sfârşitul acestui sezon. Autorităţile locale vor prelua în totalitate echipa, lotul de 26 de jucători şi centrele de copii şi juniori urmând aceeaşi cale. Actualul patron va renunţa la echipă prin donaţie către una din societăţile la care primăria este acţionar unic.
Nu este cert încă dacă noul proprietar va căuta un partener pentru a administra în comun echipa sau se va aventura singur, dar cu siguranţă "Găzarii", în prezent în Liga 2, vor aparţine din nou oraşului Ploieşti. Anunţul a fost făcut marţi, potrivit Mediafax, de către primarul Andrei Volosevici:
"Am decis să preluăm sută la sută acţiunile SC FC Petrolul SA, ceea ce implică şi lotul de 26 de jucători şi centrul de copii şi juniori. Mai trebuie să umblăm la forma juridică, dar decizia se va lua printr-o hotărâre a Consiliului Local.", a declarat Volosevici în cadrul conferinţei de presă la care a fost prezent şi preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Petrolul, Florin Bercea.
Edilul şef al oraşului prahovean a anunţat şi că proprietarul actual va administra clubul până pe 30 iulie în această vară, pentru a da răgaz primăriei de a strânge suficiente mijloace financiare pentrua susţine echipa. Primarul nu a ştiut să anunţe cu exactitate viitoarea formulă administrativă a clubului:
"Echipa rămâne în administrarea autorităţilor locale sută la sută sau se va găsi o asociere cu un investitor'', a declarat acesta potrivit sursei citate.
Cert este însă faptul că nu se va schimba echipa tehnică de la club până în vară, compusă în acest moment din Eusebiu Tudor - antrenor principal şi Mihai Oancea - antrenor secund.
Primarul Andrei Volosevici ştie deja ce îşi propune echipa în primul sezon în care se va afla în proprietatea Primăriei Ploieşti: să promoveze în Liga 1 din primul an.
În timp ce Volosevici îşi formula discursul de deschidere al unei noi ere, Florin Bercea îşi făcea ieşirea din fotbal, declarând următoarele:
"Am reuşit să redăm echipa Ploieştiului, aşa cum şi-au dorit locuitorii. Consideram că a fost un ciclu care trebuia să se încheie, după 17 ani de administrare a Petrolului. Suntem multumiţi de ce am obţinut aici, dorim succes noii administraţii pentru a menţine tradiţia fotbalistică a oraşului. Personal, dupa 1 august, o să ma retrag din fotbal''.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Primăria Ploieşti Liga 2
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close