Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Rapid ? FC Vaslui 2-2. Burdujan loveşte decisiv în Giuleşti (VIDEO)

Rapid ? FC Vaslui 2-2. Burdujan loveşte decisiv în Giuleşti (VIDEO)

Rapid ? FC Vaslui 2-2. Burdujan loveşte decisiv în Giuleşti (VIDEO)
22 Noi 2008   •   23:00

Partida dintre Rapid şi FC Vaslui se anunţa a fi una deosebită, având în vedere dorinţa de răzbunare a ex-rapidistului Burdujan dar şi trecutul vişiniu al antrenorului principal de la oaspeţi, Viorel Moldovan.
Rapid venea după egalul de la Craiova şi sperau să profite de rezultatele negative din această etapă ale principalelor favorite la titlu, Steaua (0-0 la Craiova), CFR (1-2 la Tg. Jiu) şi Dinamo (0-2 la Braşov). Antrenorul din Giuleşti, Jose Peseiro, anunţase deja că dacă Rapid scoate 6 puncte din ultimele 2 meciuri ale turului, se poate vorbi din nou despre câştigarea titlului de campioană.
Montaţi pe această idee, rapidiştii au dominat clar prima repriză, nelăsându-le nici o şansă moldovenilor. Astfel, ?feroviarii? deschid repede scorul, prin reuşita lui Maftei (minutul 2), care execută ca la carte o lovitură liberă, peste zidul advers, în vinclul lui Kuciak. De la oaspeţi, cel mai periculos a fost Burdujan, cel care l-a încercat pe Andrade cu 2 şuturi de la distanţă.
La tribuna VIP atmosfera este relaxată, finanţatorul vasluienilor, Adrian Porumboiu priveşte meciul liniştit(surprinzător de liniştit pentru temperamentul său), flancat de oficialii rapidişti.
Nervozitatea din teren este bine ţinută sub control de arbitrul central al întâlnirii, Augustus Constantin, care a arătat 2 cartonaşe galbene pentru N'Doye şi pentru Maftei pentru un conflict avut în jumătatea de teren vasluiană.
Vasluienii fac din ce în ce mai greu faţă atacurilor în valuri ale Rapidului, şi apărarea lui Moldovan se recunoaşte din nou depăşită, în minutul 42, când Spadacio, nemarcat în careul advers, trage imparabil sub bară.
A doua repriză are aceeaşi partitură în primele minute, căci Ghenchev, de la oaspeţi, preia în colţul careului de 6 m rapidist şi trage puternic, sub transversala lui Andrade. Golul bulgarului a dat aripi moldovenilor, Rapid a cedat mijlocul terenului, şi elevii lui Moldovan continuă presiunea în terenul vişiniilor. Acelaşi Burdujan dă emoţii puţinilor suporteri din tribune, în minutul 67, când ratează un voleu din centrul careului. Noul intrat, Nemanja Jovanovici, reia şi el în braţele portarului rapidist cu o lovitură de cap după un corner. Elevii lui Peseiro se simt ameninţaţi şi au câteva contra-atacuri tăioase spre poarta lui Kuciak, în minutul 76, Joao Paulo Pinto preia frumos în careul oaspeţlilor, dar se izbeşte violent de goalkeeper-ul vasluian, care îl loveşte cu crampoanele în figură.
Lovitura de graţie din Giuleşti este dată de atacantul care a evoluat la Rapid 4 ani, Lucian Burdujan, în minutul 88, îl surprinde pe Andrade cu un şut pe jos, de la 16 m. Liniştea se aşterne apăsător peste stadionul ?de sub Grant? la scorul de 2-2, iar ultimele minute ale partidei îi găseşte tot pe moldoveni în atac, semn că ?mâna? lui Moldovan este tot mai evidentă.
În urma acestui rezultat, Rapid se află pe locul 7, cu 25 de puncte, iar FC Vaslui este pe 9, cu 24 de puncte.
Rapid ? FC Vaslui 1-0

Rapid ? FC Vaslui 2-0

Rapid ? FC Vaslui 2-1

Rapid ? FC Vaslui 2-2

Rapid:
Andrade, Perjă, R. Fernandes, J.P. Andrade, Maftei, Cesinha (Nicolae Grigore`67), Adefemi, Lazăr, Spadacio, Julio Cesar, Joao Paulo Pinto (Răduţă`83)
FC Vaslui:
Kuciak, N. Markovici, Buhuş, Cânu, Bălace, Ghenchev, Ndoye (P. Jovanovici`46), Ljubinkovič, Ad. Gheorghiu (N. Jovanovici`73), Temwanjera, Burdujan
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Rapid FC Vaslui Viorel Moldovan
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close