Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Rapid învinge cu 2-1 la Piatra Neamţ

Rapid învinge cu 2-1 la Piatra Neamţ

Rapid învinge cu 2-1 la Piatra Neamţ
Sursa foto: Foto: gsp.ro
de M.T.    |    28 Aug 2011   •   20:07

Herea, din penalty, şi Surdu au marcat golurile prin care Rapid s-a impus pe terenul Ceahlăului cu 2-1 în etapa a 5-a din Liga I. Deşi au suferit în partea a doua, când nemţenii au redus din diferenţă prin Barna şi au lovit de două ori bara, giuleştenii bifează un nou succes în campionat, prin care rămâne la trei puncte de Dinamo.

 
Rapid şi-a făcut meciul uşor încă din debut. În minutul 6, Grigorie a pătruns în careu şi a fost faultat dse Barna, penaltyul acordat fiind transformat fără emoţii de Herea.
 
Nemţenii nu au părut debusolaţi de golul primit atât de repede şi ar fi putut egala, însă Chiacu a ratat execuţia din marginea careului, iar Cebotaru a reluat peste poartă cu capul după o lovitură liberă. Cei care au marcat au fost însă tot elevii lui Răzvan Lucescu, prin Surdu, în minutul 30, fostul stelist şutând excelent la colţul lung, fără nicio şansă pentru Jovic.
 
Până la pauză, ambele echipe au mai avut câte o şansă importantă, prin Radovanovic, care nu a ajuns la centrarea lui Chiacu, respectiv Alexa, al cărui şut de la distanţă a fost respins de sub bară de portarul Ceahlăului.
 
Repriza a doua a început cu bara lui Bozovic la propria poartă şi a continuat cu două şanse uriaşe ale lui Cassio de a face 3-0 şi de a încheia defintiv meciul. Atacantul brazilian nu a reuşit însă să înscrie, iar Ceahlăul a profitat şi a redus din diferenţă prin Barna, care l-a învins pe Dani Coman după o lovitură de colş în minutul 68.
 
Gazdele au prins aripi şi Bădescu a avut golul de 2-2 în picior, în minutul 74, atunci când, după o acţiune superbă a nou intratului Lucas, a trimis în bară din cinci metri, deşi nu era jenat de niciun adversar. În căutarea egalării, moldovenii s-au deschis tot mai mult, iar Deac putea rezolva partida, dar şutul său a fost respins excelent de Jovic.
 
Ultimele minute au fost marcate de nervozitate, Răzvan Lucescu fiind trimis în tribune pe final, după ce a protestat faţă de o decizie a arbitrului. Elevii săi şi-au păstrat însă calmul şi avantajul de pe tabelă, în ciuda tentativelor nemţene de a ameninţa poarta lui Coman.
 
Ceahlăul: Jovic - Dumitraş, Cazan, Forminte, Barna - Achim (Lucas 71), Monroy - Stana, Cebotaru, Chiacu (Bădescu 59) - Radovanovic (Gafiţa 46)
 
Rapid: Coman - Duarte, Burcă, Glauber, Bozovic - Grigorie, Alexa, Herea - Surdu (Grigore 69), Cassio (Marcos Antonio 85), Deac (Sburlea 90+4)

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close