Antena 3 CNN Sport Fotbal intern România - Italia 1-1. Marica, înger şi demon pentru "tricolori"

România - Italia 1-1. Marica, înger şi demon pentru "tricolori"

România - Italia 1-1. Marica, înger şi demon pentru "tricolori"
Sursa foto: Gazeta Sporturilor
17 Noi 2010   •   23:24

România a remizat cu Italia, scor 1-1, în ultima partidă disputată în 2010, i rămîne fără victorie în faţa Squadrei Azzura după 21 de ani de la precedentul succes.

Amicalul de la Klagenfurt a fost decis de Ciprian Marica, atacantul lui Stuttgart făcând o primă repriză excelentă, încununată cu un gol în poarta italienilor în minutul 34, pentru ca apoi să devieze în propria poartă o minge venită din corner.  În minutul 82, Pirlo a şutat periculos dintr-o lovitură liberă din marginea careului mare, dar Tătăruşanu a respins. Tot Pirlo a executat şi cornerul pentru Quagliarella, care s-a desprins din marcaj şi a prelungit cu capul, pentru ca mingea să îl lovească pe Marica şi să intre în poartă.

Meciul s-a încheiat cu două mari ocazii ale lui Alexa, venite în urma unor şuturi din vole de la peste 20 de metri. Ultima victorie în faţa Squadrei Azzura datează din martie 1989, scor 1-0, într-un joc de verificare disputat la Sibiu (gol Sabău).

Altfel, căpitanul echipei naţionale, Cristi Chivu, a fost nevoit să părăsească terenul după numai 15 minute, fiind înlocuit cu un alt "italian", de la Palermo, Dorin Goian. Chivu a simţit o durere la inghinalii piciorului drept la un contraatac al "tricolorilor", cel mai probabil suferind o întindere.

Meciul a consemnat şi debutul la echipa naţională pentru Cornel Râpă şi Silviu Ilie de la Oţelul Galaţi, precum şi pentru Ciprian Tătăruşanu.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close