Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Unirea Urziceni, o modestă echipă de eroi. Iată ce a urmat după succesul istoric (VIDEO)

Unirea Urziceni, o modestă echipă de eroi. Iată ce a urmat după succesul istoric (VIDEO)

Unirea Urziceni, o modestă echipă de eroi. Iată ce a urmat după succesul istoric (VIDEO)
Sursa foto: dan petrescu
21 Oct 2009   •   19:28

Dacă naţionala ne-a făcut de ruşine, Unirea Urziceni scrie istorie. Aseară, ialomiţenii le-au scos fotbalul din cap scoţienilor de la Glasgow Rangers, unul dintre cele mai vechi cluburi din lume. Doar că 130 de ani de experienţă nu s-au putut compara cu 90 de minute de nebunie a românilor. Patru la unu în deplasare şi Urziceniul visează la o primăvară în Champions League.
Portarul devenit erou după ce a apărat penalty-ul bătut de Davis, ţinând echipa în joc, Daniel Tudor, este încă plin de modestie:
"Păi, dacă am intrat în poartă, pentru asta sunt pus acolo, să apăr."
Acesta a fost semnalul de luptă pentru leii lui Petrescu. Şi ce s-a întâmplat este deja istorie.
După meci, Dan Petrescu era singurul român care mai putea fi serios după o asemenea victorie. Până şi traducătoarea s-a pierdut cu emoţiile după 1-4 cu Rangers.

Pentru presa din Marea Britanie, este deja o victorie istorică. Rangers umiliţi! Echipa ticăloşilor! Super-Dan dă lecţii de fotbal! Şi britanicii n-au uitat că antrenorul Unirii este o adevărată legendă a fotbalului britanic. În zeci de alte limbi, victoria românilor a fost salutată.
Şi milioane de fani ai fotbalului din lume au început să se intereseze de Unirea şi de Urziceni. În orăşelul din Ialomiţa, însă, se simte miros de primăvară europeană. Unirea lui Dan Petrescu este pe locul doi în grupă şi începe să viseze la optimile Ligii Campionilor.
Antrenorul care face istorie la mica echipă din Bărăgan este conştient de importanţa rezultatului, pe care recunoaşte că nu se aştepta să îl obţină prea curând. Ajuns aici, însă, Petrescu nu este pe deplin mulţumit.

Ca de obicei, strategia echipei şi problemele legate de clasamente sunt domeniul managerului general, Mihai Stoica. În timp ce jucătorii nu comentează asupra locului pe care se află echipă iar Dan Petrescu vorbeşte de jocul în sine, Stoica face mereu o analiză care, sub cuvintele care transmit modestie, ascunde o determinare şi o conştientizare a fiecărui pas făcut care au ajutat echipă să aibă, mereu, strategia necesară pentru a face performanţă.

Observator

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close