Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Victoria portarilor. Zapata şi Coman "ucid" cel mai frumos meci al campionatului. FC Braşov - Steaua 0-0

Victoria portarilor. Zapata şi Coman "ucid" cel mai frumos meci al campionatului. FC Braşov - Steaua 0-0

Victoria portarilor. Zapata şi Coman "ucid" cel mai frumos meci al campionatului. FC Braşov - Steaua 0-0
Sursa foto: robinson zapata
27 Sep 2009   •   21:52

Derby-ul etapei s-a jucat sub Tâmpa, între echipa care era lider înaintea acestei etape, FC Braşov, şi o formaţie cuprinsă de convulsii după schimbarea antrenorului, Steaua. Slăbită pe flancul stâng după accidentarea lui Golanski, echipa din Ghencea a avut foarte mari probleme în faţa unui adversar care a arătat atât motivaţie, cât şi calităţi.
Fotbaliştii braşoveni i-au făcut pe stelişti să transpire serios în primul sfert de oră al partidei. Zapata a făcut minuni în faţa lui Zaharia şi Hadnagy, pentru ca apoi Grigore să lovească rădăcina barei cu un şut dintr-o poziţie excelentă.
Spre deliciul publicului, şi în special al spectatorilor neutri, Steaua a avut o reacţie la fel de puternică şi jucătorii din atacul ?roş-albaştrilor? au făcut o fază frumoasă în minutul 20, când o deviere a lui Stancu l-a lăsat liber pe Kapetanos, care a şutut milimetric pe lângă bară.
Ocaziile s-au succedat la amândouă porţile, braşovenii au cerut o lovitură de la 11 metri la o intervenţie dură a lui Zapata, la care însă portarul a atins mingea. Repriza s-a terminat în dominarea gazdelor. Actul secund, însă, avea să fie diametral opus.
Steaua a încercat să-şi învioreze atacul prin introducerea lui Tănase. Ghinionistul piteştean, însă, s-a reaccidentat peste doar zece minute şi a fost înlocuit cu Surdu, lăsându-l pe gânduri pe Gigi Becali, care a plătit 2 milioane de euro pentru 50% din drepturile asupra lui Tănase.
Surdu, însă, a intrat imediat în joc şi a fost în centrul majorităţii fazelor. Ex-braşoveanul din atacul Stelei a primit, chiar, o pasă care l-a lăsat singur cu poarta goală la doi metri de poarta goală. Incredibil, însă, Surdu nu a ?auzit? chemarea golului şi a trimis inexplicabil peste bara transversală.
Imediat au venit şi ocaziile lui Stancu, acesta lobându-l pe Dani Coman după o incursiune în viteză, doar pentru ca Abrudan să scoată mingea de pe traiectoria sa în ultimul moment şi salvând ?Steagul? de la un gol. Imediat, ?Motanul? a mai prins un şut de zile mari de la 30 de metri, dar Coman a scos cu un reflex miraculos.
Sesizând pericolul, braşovenii s-au aruncat în atac iar Zapata a fost din nou pus la treabă de Cristescu. Spectrul fluierului de final venea, însă, cu rapiditate, iar scorul de 0-0, atât de incorect pentru amândouă echipele, s-a dovedit singura soluţie pentru un meci în care nimeni nu ar fi trebuit să piardă.
Formaţiile de început:
FC Braşov: Coman - Duarte, Abrudan, Diogo, Ezequias - Voicu, Ilyeş, Grigore, C. Munteanu - Hadnagy, Zaharia
Steaua: Zapata - Ninu, Ghionea, Rada, P.Marin - Szekely, Bicfalvi, A. Ionescu, Nicoliţă - Stancu, Kapetanos.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: steaua FC Brasov Liga I Viorel Moldovan
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close