Antena 3 CNN Sport Gazeta Sporturilor. Mărturia unei tinere judoka de la Centrul Olimpic: ”M-au bătut în cap, mi-au rupt piciorul, m-au umilit. M-au distrus!”

Gazeta Sporturilor. Mărturia unei tinere judoka de la Centrul Olimpic: ”M-au bătut în cap, mi-au rupt piciorul, m-au umilit. M-au distrus!”

Gazeta Sporturilor. Mărturia unei tinere judoka de la Centrul Olimpic: ”M-au bătut în cap, mi-au rupt piciorul, m-au umilit. M-au distrus!”
16 Noi 2018   •   10:09

O fostă judokană de la lotul național, Cătălina Rob Ditan, 18 ani, povestește calvarul prin care a trecut la Centrul olimpic de la Cluj, în primăvara lui 2014, scrie Gazeta Sporturilor.

Descrie cum a fost lovită repetat în cap de antrenorul Florin Bercean, cum i-a fracturat un deget de la picior secundul Gianina Andreica și cum arată inclusiv azi ”regimul de teroare și spălare pe creier de la Cluj”.

Pentru Ina, amintirile devin însă din ce în ce mai violente.

Trage aer în piept, privirea i se umezește din nou, iar cuvintele taie ca lama unui cuțit:

"La Cluj, am mâncat și bătaie în toată regula din partea lui Florin Bercean. E cel mai urât moment prin care am trecut. La sfârșitul fiecărui antrenament, intram într-o cameră vecină, unde se făcea proba cântarului.

Era acolo doar antrenorul și sportivul, unul câte unul. Într-o zi, am depășit greutatea cu câteva sute de grame. Resimțisem foamea, nu mai rezistam să rabd, fiindcă, în lipsa mâncării suficiente, nu puteam nici să stau în bancă la școală de rău ce-mi era. Pur și simplu, trebuia să mănânc pentru a mai putea sta în picioare.

Când a văzut că am depășit greutatea pentru categorie, domnul Bercean s-a enervat rău, a început să urle, să mă înjure și mi-a dat o palmă peste cap, de la spate! Eu stăteam cu fața la un perete, iar din lovitură m-a proiectat cu fruntea într-un dulap de fier aflat lângă noi".

Mai multe, în Gazeta Sporturilor.

 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close