Antena 3 CNN Sport Echipa de gimnastică artistică a României revine în elita mondială! S-a calificat la Jocurile Olimpice Paris 2024, dar n-are bani de pregătire

Echipa de gimnastică artistică a României revine în elita mondială! S-a calificat la Jocurile Olimpice Paris 2024, dar n-are bani de pregătire

Cea mai tânără echipă participantă la campionatele mondiale de gimnastică artistică de la Antwerp a reușit performanța remarcabilă a calificării la Jocurile Olimpice Paris 2024!

Echipa de gimnastică artistică a României revine în elita mondială! S-a calificat la Jocurile Olimpice Paris 2024, dar n-are bani de pregătire
Sursa foto: frgimnastica.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Dec 2023   •   21:10

Alături de fete și de Andrei Muntean, vor continua drumul pentru calificarea olimpică individuală și alți componenți ai echipei de gimnastică artistică masculină.

Sportivii și antrenorii lor au dat dovadă de determinare, pasiune și dorință de autodepășire exemplare, în condiții de pregătire și de recuperare sub nivelul celor al adversarilor lor aflați în elita mondială. 

Federația de Gimnastică face apel la donatori să ajute lotul: nu mai are bani pentru antrenamente

Este un efort colectiv și este timpul ca noi toți să ne unim și să îi susținem pe gimnaștii noștri în călătoria lor către Jocurile Olimpice, Paris, 2024, transmite Federația Română de Gimnastică, luni, pe pagina sa de Facebook.

După 12 ani, România revine în elita mondială! Cea mai tânără echipă participantă la campionatele mondiale de...

Publicată de Federația Română de Gimnastică pe Luni, 4 decembrie 2023

Prin mecanismul de 20%, companiile pot contribui la succesul sportivilor români, iar întreaga suma e deductibilă fiscal.

Gimnastele ar avea nevoie de două milioane de euro până anul viitor

Noua echipă olimpică de gimnastică feminină este una tânără, cu o vârstă medie de 16 ani și câteva luni. În lotul extins sunt 15 gimnaste, iar pentru olimpiadă vor fi selectate în următoarele săptămâni, doar cinci dintre ele.

Până la olimpiadă, reprezentanții echipei încearcă să facă rost de bani pentru pregătire. Ar avea nevoie de două milioane de euro până anul viitor, bani care ar asigura în special pregătirea din străinătate a gimnastelor, care în România nu au aparate similare cu cele pe care vor concura la Paris.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close