Antena 3 Sport Istorie! El este primul om din lume care aleargă maratonul sub două ore. Eliud Kipchog a avut 41 de "iepuri" VIDEO

Istorie! El este primul om din lume care aleargă maratonul sub două ore. Eliud Kipchog a avut 41 de "iepuri" VIDEO

12 Oct 2019   •   17:50
Istorie! El este primul om din lume care aleargă maratonul sub două ore. Eliud Kipchog a avut 41 de "iepuri" VIDEO

Atletul kenyan Eliud Kipchoge, recordmanul mondial la maraton, a devenit primul om care a coborât sub emblematica barieră de două ore în proba de maraton, sâmbătă, într-o cursă neoficială disputată la Viena.

Ajutat de o armată de 41 de "iepuri" până la 500 m înainte de linia de sosire, campionul olimpic kenyan a parcurs cei 42,195 km cu timpul de 1h 59 min. 40 sec., cu două minute mai puţin decât propriul său record mondial - 2h 01 min. 39 sec., stabilit în condiţii omologate la Berlin anul trecut.

Noul său record nu va fi totuşi omologat de Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) din cauza condiţiilor particulare ale acestei curse, organizată de Ineos, gigantul britanic în domeniul petrochimiei şi sponsorul lui Kipchoge, care a permis filmarea cursei doar cu propriile camere, a stabilit ziua şi orarul în funcţie de condiţiile meteo favorabile, precum şi un traseu care nu să prezinte imperfecţiuni.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close