Antena 3 CNN Sport JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018. Decizie-șoc luată de nord-coreeni pentru JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018. Decizie-șoc luată de nord-coreeni pentru JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018. Decizie-șoc luată de nord-coreeni pentru JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018
09 Feb 2018   •   10:35

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018. Google celebrează JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 cu un Google Doodle special. Sportivii nord-coreeni care participă la Jocurile Olimpice de iarnă, ediţia 2018, au hotărât, vineri, să refuze smarthpone-urile oferite de organizatori, pe care ar fi trebuit oricum să le returneze la finalul competiţiei de la PyeongChang, după mai multe decizii contradictorii ale CIO legate de acest subiect, informează AFP. JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Telefoane de ultimă generație pentru sportivi

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) oferă telefoane de ultimă generaţie ale producătorului şi sponsorului sud-coreean Samsung tuturor sportivilor angajaţi. Aparatele conţin aplicaţii utile pentru sportivi, informaţii despre logistică sau orarele diferitelor probe ale competiţiei.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Însă instanţa olimpică a anunţat iniţial, miercuri, că nu va putea oferit aceste telefoane sportivilor iranieni şi nord-coreeni, din cauza sancţiunilor internaţionale care vizează cele două ţări.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Proteste iraniene

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 În faţa protestelor puternice ale autorităţilor iraniene, care au ameninţat compania Samsung cu represalii economice, CIO a făcut un pas înapoi şi a acceptat joi ca sportivii din cele două ţări vizate să primească telefoanele respective, cu condiţia ca nord-coreenii să returneze aparatele înainte de a se întoarce acasă, la finalul Jocurilor.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Vineri, agenţia sud-coreeană de presă Yonhap a precizat că sportivii nord-coreeni au decis pur şi simplu să refuze smartphone-urile oferite de organizatori. Nu a fost oferită nicio motivaţie oficială, însă accesul la internet este foarte strict controlat în Coreea de Nord.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Un purtător de cuvânt al CIO, contactat de AFP, nu a putut confirma această informaţie.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 22 de sportivi

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 La Jocurile Olimpice de iarnă ediţia 2018 participă 22 de sportivi din Coreea de Nord, alături de mai mulţi antrenori şi membri ai delegaţiei.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Gigantul Samsung este cel mai mare constructor la nivel mondial de smartphone-uri, reprezentând el singur o cincime din produsul intern brut al Coreei de Sud.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Telefoanele Galaxy Note 8, oferite sportivilor prezenţi la PyeongChang, se vând cu aproximativ un milion de woni sud-coreeni (aproape 750 euro) şi ar putea intra, deci, sub efectul sancţiunilor legate de produsele de lux, a căror furnizare către Coreea de Nord este interzisă.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Un purtător de cuvânt al grupului a subliniat că Samsung nu are nicio legătură cu decizia de a oferi telefoanele respective sportivilor olimpic, orice hotărâre în această privinţă fiind luată de către CIO.

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close