Antena 3 CNN Sport Lance Armstrong revine într-o competiție ciclistică

Lance Armstrong revine într-o competiție ciclistică

Lance Armstrong revine într-o competiție ciclistică
26 Oct 2018   •   12:41

Americanul Lance Armstrong, starul decăzut al sportului cu pedale, va participa, la începutul lunii viitoare, la Ruta Conchistadorilor, una dintre cele mai dificile competiţii de ciclism montan la nivel internaţional, au anunţat organizatorii, citaţi de agenţia EFE. 

Armstrong va concura în cele trei etape ale Rutei Conchistadorilor, programate între 1 şi 3 noiembrie, care vor însuma 226 km şi vor traversa zone montane, râuri şi păduri, de-a lungul statului Costa Rica, de la ţărmul Oceanului Pacific şi până în Caraibe. 

Americanul, căruia i-au fost anulate, din cauza dopajului, cele şapte victorii obţinute în Turul Franţei, între 1999 şi 2005, va profita de prezenţa sa la această competiţie pentru a produce un documentar. 

"Aceste imagini ale lui Lance în ţara noastră ne vor ajuta mult pe viitor. El vine cu un grup specializat care îi va urmări aventura, după cum el însuşi va înregistra călătoria", a precizat creatorul şi fondatorul Rutei Conchistadorilor, Roman Urbina, într-un comunicat. 

Prima etapă a cursei va măsura 86 km, între Playa Jaca, în provincia Puntarenas (Pacific) şi Ciudad Colon, în provincia San Jose (centrul ţării). În etapa a doua, concurenţii se vor deplasa de la Tres Ríos, în provincia Cartago (centru) la Turrialba (est), pe distanţa de 80 km, iar în ultima etapă, de 60 km, vor pedala de la Siquirres până la Playa Bonita, în provincia Limón (Caraibe). 

Aceasta va fi a 26-a ediţie a Rutei Conchistadorilor, la care participă anual zeci de concurenţi din diferite ţări ale lumii. Anul trecut, concursul a fost câştigat de spaniolul Josep Betalu, care va încerca să-şi păstreze titlul în acest an. 

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close