Antena 3 CNN Sport Maroc a învins Portugalia şi s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial de Fotbal 2022

Maroc a învins Portugalia şi s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial de Fotbal 2022

Maroc a învins Portugalia, scor 1-0, şi s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial de Fotbal 2022 din Qatar.

Maroc a învins Portugalia şi s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial de Fotbal 2022
Sursa foto: Profimedia Images
de Alin Tarnovschi    |    10 Dec 2022   •   19:17

În ciuda unei posesi mai bune a portughezilor, marocanii au avut mai multe ocazii de poartă în prima repriză, cu un total de 7 șuturi spre poartă, față de doar 3 ale lusitanilor.

Youssef En Nesyri a marcat unicul gol al meciului în minutul 42 (1-0). Acesta a valorificat o centrare ideală în fața porții de la Attiat-Allah, înscriind cu capul după o săritură cu o detentă impresionantă, profitând și de o ieșire inoportună a portarului Diogo Costa.

Portughezii au forțat în repriza secundă, aruncându-l în luptă și pe Cristiano Ronaldo, care nu a început titular, însă acesta nu a făcut diferența.

Ocazii mari la ambele porți ar fi putut schimba soarta partidei, însă s-a ajuns în minutele suplimentare cu același scor, notează Mediafax.

Aboukhlal a ratat apoi inexplicabil o situație de unu la unu cu Costa, șutând neglijent direct în acesta. Pepe a trecut apoi pe lângă egalare când mai erau doar 2 minute de joc, lovitura sa de cap din apropiere trecând puțin pe lângă poartă.

Maroc a obținut astfel calificarea în semifinale, din postura primei echipe naționale africane care ajunge în această fază la un Campionat Mondial.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close