Antena 3 CNN Sport Australia amână expulzarea lui Novak Djokovic. Sârbul, lăsat liber până sâmbătă dimineață

Australia amână expulzarea lui Novak Djokovic. Sârbul, lăsat liber până sâmbătă dimineață

Autoritățile australiene au convenit să amâne deportarea lui Novak Djokovic, a confirmat, vineri, Stephen Lloyd, reprezentantul în instanță al guvernului.

Australia amână expulzarea lui Novak Djokovic. Sârbul, lăsat liber până sâmbătă dimineață
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    14 Ian 2022   •   13:03

"Guvernul nu va proceda la expulzare", a precizat Lloyd.

El a spus, că, din punctul de vedere al autorităților, o audiere "completă" a cazului în instanță, duminică dimineață, este "acceptabilă".

Conform avocatului guvernului, Djokovic ar urma să fie lăsat liber până la convocarea de sâmbătă, de la ora locală 08:00, urmând să fie reținut atunci.

Autoritățile intenționează să-l plaseze în detenție de sâmbătă după-amiază, urmând să fie prezentat instanței, duminică, pentru judecarea contestației la cea de-a doua anulare a vizei.

Avocații lui Djokovic contestă și a doua anulare a vizei

După ce i-a fost anulată viza pentru a doua oară de către guvernul australian, lui Djokovic i s-a fixat o audiere, sâmbătă dimineață, cu autoritățile pentru imigrare.

Avocații jucătorului sârb au contestat imediat măsura anunțată de ministrul Alex Hawke.

Nicholas Woods, apărătorul lui Djokovic, a susținut că a doua anulare a vizei a fost dispusă nu pentru că tenismenul nu este vaccinat ci pentru că ar putea "stimula  mișcarea anti-vaccin din Australia".

Potrivit lui Woods, ministrul imigrării a luat în considerare doar ce efect ar avea "asupra sentimentului anti-vaccin" rămânerea lui Djokovic în țară , ignorând efectele deportării.

"Acest lucru este, în mod evident, irațional", a conchis apărătorul numărului 1 mondial în tenisul profesionist.

A doua anulare, dispusă la patru zile după ce instanța i-a dat câștig de cauză lui Djokovic

A doua anulare a vizei numărului 1 mondial în tenisul profesionist a venit la capătul mai multor zile de suspans.

Alex Hawke, ministrul  australian pentru imigrație a declarat: "Astăzi, mi-am exercitat prerogativele de a anula viza deținută de dl. Novak Djokovic în temeiul motivelor de sănătate și corectitudine, ținând cont că o astfel de decizie răspunde interesului public.

La rândul său, premierul Scott Morrison a spus că decizia de anulare a vizei a fost luată după o examinare atentă.

"Australienii au făcut multe sacrificii în timpul acestei pandemii și se așteaptă, în mod îndreptățit, ca rezultatul acestor sacrificii să fie respectat", a declarat Morrison.

Djokovic, care nu este vaccinat și care, prin intermediul reprezentantului său, a completat în mod eronat formularul la intrarea în țară, specificând în mod fals că nu a călătorit în străinătate în ultimele 14 zile, speră să își apere titlul săptămâna viitoare și să devină cel mai de succes jucător de tenis din istorie, cu 21 de titluri de Grand Slam.

Viza sa a fost inițial anulată de 6 ianuarie, după ce autoritățile din Melbourne au constatat că jucătorul de tenis nu a furnizat "dovezile corespunzătoare" pentru scutirea de vaccinarea anti-COVID.

Însă în urma apelului avocaților lui Djokovic, instanța a decis în data de 10 ianuarie să anuleze, la rândul ei, decizia autorităților australiene.

Câștigător de nouă ori la Australian Open, sârbul ar urma să-l întâlnească săptămâna viitoare pe teren pe compatriotul său, Miomir Kecmanovic, însă această evoluție este incertă până la decizia pe care instanța este chemată să o ia duminica aceasta.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close