Antena 3 CNN Sport O legendă a fotbalului românesc a încetat din viață. Era ultimul supraviețuitor al unui meci de poveste

O legendă a fotbalului românesc a încetat din viață. Era ultimul supraviețuitor al unui meci de poveste

O legendă a fotbalului românesc a încetat din viață. Era ultimul supraviețuitor al unui meci de poveste
Sursa foto: foto: Universitatea Cluj
06 Ian 2019   •   14:24

Suporterii echipei Universitatea Cluj și cunoscuții l-au condus, sâmbătă, pe Nicolae Szoboszlay pe ultimul drum. Sicriul a fost depus dimineață în holul stadionului Cluj Arena, după care, cel supranumit „portarul zburător” a fost condus la Cimitirul Central din Cluj-Napoca unde a fost înmormântat, scrie Monitorul de Cluj.

Nicolae Szoboszlay, supranumit „portarul zburător”, a decedat pe data de 2 ianuarie 2019, chiar în anul centenarului Universității Cluj. Fostul portar al Universității Cluj avea 93 de ani.

Născut la Orăștie, în județul Hunedoara, fostul portar a cunoscut anii grei ai celui de-Al Doilea Război Mondial, fiind ultimul supraviețuitor al perioadei în care "studenții" fuseseră exilați la Sibiu, în urma Dictatului de la Viena.

Szoboszlay și-a început cariera la ”U” Cluj-Sibiu, trecând apoi pe la Ferar-Vasas Cluj, Universitatea Cluj, Dermagand Târgu-Mureș, CS Armata București, din nou Universitatea Cluj și CS Armata Cluj. În 1944 a fost obligat să ”uite” de fotbal, muncind timp de două luni la construcția căii ferate București-Craiova.

Totodată, Szoboszlay era ultimul supraviețuitor al primului „Derby de România”, între Steaua (pe-atunci CCA) și Dinamo București, jucat pe 21 noiembrie 1948 și încheiat cu victoria la limită, scor 1-0, a „câinilor roșii”, gol marcat de Marian Apostol.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close