Antena 3 CNN Sport O legendă a sportului din România s-a stins din viață

O legendă a sportului din România s-a stins din viață

O legendă a sportului din România s-a stins din viață
Sursa foto: foto: Federația Română de Lupte
08 Feb 2017   •   14:15

Valeriu Bularcă, primul român campion mondial la lupte, a decedat, marţi, la vârsta de 86 de ani, la Braşov, potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Lupte.

Valeriu Bularcă s-a născut, pe 14 februarie 1931, la Întorsura Buzăului (judeţul Covasna). A început sa practice luptele greco-romane la CS Steagu Roşu Braşov, sub îndrumarea antrenorului emerit Ion Mureşan, după care s-a transferat la CS Dinamo Braşov.

În cariera sa a cucerit şase titluri de campion naţional.

În data de 6 iunie 1961, Valeriu Bularcă a intrat în istoria sportului românesc, devenind primul român campion mondial de seniori la lupte, în cadrul competiţiei desfăşurate la Yokohama (Japonia).

Totodată, Valeriu Bularcă este primul sportiv roman care a cucerit o medalie la un Campionat Mondial de lupte pentru seniori.

În anul 1964, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Bularcă a cucerit argintul.

După retragerea din activitatea competiţional, Valeriu Bularcă a devenit antrenor de lupte, la CS Steagu Roşu, iar pentru întreaga activitate a primit Titlul de Maestru Emerit al Sportului.

Corpul neînsufleţit al marelui campion va fi depus, miercuri, după ora 18,30, la Biserica Sf. Treime din Dârste, în municipiul Braşov. Slujba de înmormântare va avea loc joi 9 februarie, începând cu ora 14,30, precizează FRL.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close