Antena 3 CNN Sport Off Sport Gigi Becali vrea sa defrişeze terenul din pădurea Băneasa pentru a construi un hotel, o bază sportivă şi o biserică

Gigi Becali vrea sa defrişeze terenul din pădurea Băneasa pentru a construi un hotel, o bază sportivă şi o biserică

Gigi Becali vrea sa defrişeze terenul din pădurea Băneasa pentru a construi un hotel, o bază sportivă şi o biserică
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    16 Aug 2011   •   20:30

Patronul Stelei, Gigi Becali vrea să construiască o bază sportivă şi un hotel de şapte stele în pădurea Băneasa.

Echipa sa, Steaua Bucureşti, nu mai joacă în Ghencea, după litigiul legat de chiria pentru stadion. Pentru a construi în pădurea Băneasa, Becali are nevoie de aprobarea Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi chiar a ministerului Mediului.


Gigi Becali vrea să construiască pe terenul pe care îl deţine în pădurea Băneasa un hotel unde o cameră va costa pe noapte o mie de euro,  un spital, terenuri de antrenament şi o biserică placată cu aur.

Patronul Stelei nu a depus deocamdată nicun dosar. Acesta deţine peste opt hectare din pădurea Băneasa. Dacă va construi pe mai puţin de un hectar are nevoie doar de aprobarea Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi va trebui să ofere, la schimb, o suprafaţă egală de teren agricol pe care autorităţile să o poată împăduri, ca fondul forestier al judeţului Ilfov să nu scadă.

În cazul în care baza sportivă va depăşi un hectar, atunci patronul Stelei trebuie să bată la uşa Ministerului Mediului pentru avize.

Gigi Becali nu este singurul miliardar al României care s-a apucat să defrişeze pădurea Băneasa. Una dintre firmele lui Ion Ţiriac a ridicat un complex rezidenţial de toată frumuseţea în pădurea din nordul Capitalei. Cel mai mic apartament are puţin peste o sută de metri pătraţi şi costă 340 de mii de euro, iar cel mai mare are peste şase sute de metri pătraţi şi ajunge la aproape două milioane de euro.

O altă afacere imobiliară care s-a ridicat în locul copacilor este cea a firmei controlate de Puiu Popoviciu. Popoviciu a obţinut  peste 220 de hectare, între Aeroportul Băneasa şi Pădurea Băneasa.

 



×
Subiecte în articol: Gigi Becali9 teren biserica defrisare
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close