Antena 3 CNN Sport Off Sport Legendarul jucător de rugby Jonah Lomu este spitalizat la Auckland. Are nevoie de un nou rinichi

Legendarul jucător de rugby Jonah Lomu este spitalizat la Auckland. Are nevoie de un nou rinichi

Legendarul jucător de rugby Jonah Lomu este spitalizat la Auckland. Are nevoie de un nou rinichi
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
27 Feb 2012   •   18:47

Fostul jucător neo-zeelandez de rugby Jonah Lomu, care a anunţat recent că are nevoie de un nou transplant de rinichi, a fost spitalizat la Auckland şi se află în stare stabilă, informează AFP.
   
Potrivit presei locale, Lomu, cel mai bun marcator de eseuri din istoria Cupei Mondiale (15), face dializă, după ce a fost internat de urgenţă din cauza unei infecţii renale.
   
Un purtător de cuvânt al autorităţilor medicale din Auckland a refuzat să confirme data la care a fost internat fostul sportiv sau să ofere detalii privind tratamentul, la solicitarea familiei lui Lomu. El a precizat doar că Jonah Lomu este în stare stabilă.
   
În urmă cu două săptămâni, Lomu (36 de ani) a declarat că are nevoie de un nou transplant de rinichi şi a povestit că a slăbit 30 de kilograme din luna septembrie 2011.
   
Fostul internaţional a mai fost supus unui transplant de rinichi, în iulie 2004, la nouă ani după ce a fost diagnosticat cu sindrom nefrotic.
   
Considerat primul "star" planetar din rugby, Jonah Lomu a participat la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale, din 9 septembrie 2011.
   
Puternic (1,96 m, 115 kg) şi foarte rapid, el a marcat 37 de eseuri în 63 de selecţii, în perioada 1994 - 2002 în tricoul All Black şi a fost finalist al Cupei Mondiale din 1995. El deţine, alături de sud-africanul Bryan Habana, recordul de eseuri marcate la o singură ediţia a Cupei Mondiale (opt).


×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close