x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Scandalos! Ministerul Tineretului și Sportului consideră ilegală intonarea imnului României, la evenimentele sportive interne

de 16 Ian 2016   •   12:24
Scandalos! Ministerul Tineretului și Sportului consideră ilegală intonarea imnului României, la evenimentele sportive interne 96
Reacție incredibilă a MTS, după incidentele de la meciul de baschet feminin dintre Sepsi SIC Sf. Gheorghe și U Cluj, cînd suporterii gazdelor le-au înjurat pe jucătoarele oaspeților pentru că nu s-au aliniat la imnul Ținutului Secuiesc.

Elisabeta Lipă a trimis o adresă federațiilor prin care le cere să respecte legislația, care ar interzice intonarea imnului național înaintea competițiilor sportive interne.

În adresa primită de federații, MTS le transmite că ”nerespectarea dispozițiilor din Hotărîrea Guvernului nr. 1157 din 21.11.2001 constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 2.500-5.000 lei”. Aceasta nu interzice însă ”Deșteaptă-te, române!” la evenimentele sportive interne!

”Imnul național al României se intonează în mod obligatoriu pe stadioane și alte baze sportive, cu ocazia desfășurării competițiilor sportive oficiale internaționale în care este reprezentată România;

Imnul național al altor state se intonează numai cu priejul vizitelor, festivităților și ceremoniilor oficiale cu caracter internațional, împreună cu imnul național al României, înaintea acestuia”
Hotărîrea Guvernului nr. 1157

Nici un cuvînt despre interzicerea intonării înainte de startul evenimentelor sportive interne. Spre exemplu, în fotbalul românesc, imnul național este intonat înainte de finala Cupei Ligii, a Cupei României și a a Supercupei României.

Citiți mai multe pe GSP.


 
Doresc sa ma adresez suporterilor, care si-au manifestat nemultumiri cu privire la adresa emisa de MTS, cu nr. 377 /...

Posted by Elisabeta Lipa on Thursday, January 14, 2016
sati