Antena 3 CNN Sport Off Sport Violenţe şi împuşcături pe stadioane în Mexic şi Statele Unite

Violenţe şi împuşcături pe stadioane în Mexic şi Statele Unite

Violenţe şi împuşcături pe stadioane în Mexic şi Statele Unite
Sursa foto: Foto: timesleader.com
de N.B.    |    22 Aug 2011   •   10:35

Evenimentele sportive din diferite ţări sunt tulburate, tot mai des, de acte de violenţă din care nu lipsesc nici focurile de armă. În Mexic, un meci de fotbal a fost întrerupt după ce în preajma stadionului a izbucnit o bătălie între traficanţii de droguri.

Panica a pus stăpânire pe jucătorii şi spectatorii de pe stadionul din Torreon după ce, din afara incintei, s-au auzit focuri de arme automate.

Sportivii au uitat de minge şi s-au refugiat în vestiare, iar cei 15.000 de spectatori s-au adăpostit şi ei pe unde au putut. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Schimbul de focuri a durat un sfert de oră. 

Incidentul a avut loc într-un oraş unde mai multe bande rivale se luptă pentru controlul traficului de droguri. Preşedintele Mexicului a condamnat cele petrecute şi a cerut ca vinovaţii să fie aduşi în faţa justiţiei.

Şi în Statele Unite au avut loc incidente violente în timpul evenimentelor sportive. Doi oameni au fost împuşcaţi şi galeriile s-au luat la bătaie înaintea unui meci de fotbal american.

Pe un stadion din San Francisco, fanii unor echipe de fotbal american n-au mai avut răbdare să aştepte meciul şi s-au încăierat în tribune. Bătălia s-a purtat sub obiectivele camerelor de televiziune.

Rivalitatea dintre cele două echipe este bine cunoscută, dar meciul ar fi trebuit să fie unul amical, deoarece campionatul nici n-a început. Poliţia a reuşit să calmeze spiritele dar, în aceeaşi seară, pe stadion s-au produs fapte mult mai grave: doi bărbaţi au fost răniţi de focuri de armă iar altul a fost bătut până şi-a pierdut cunoştinţa, într-o toaletă. Nu este clar dacă incidentele au legătură între ele.

 

×
Subiecte în articol: violente batai scandaluri impuscaturi Mexic
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close