Antena 3 CNN Sport Pilotul de MotoGP, Valentino Rossi, se retrage din motociclism la finalul acestui sezon

Pilotul de MotoGP, Valentino Rossi, se retrage din motociclism la finalul acestui sezon

Legendarul Valentino Rossi și-a anunțat retragerea din motociclism la finalul acestui sezon, la vârsta de 42 de ani. Campionul a participat la peste 400 de curse, dintre care 115 câștigate.

Pilotul de MotoGP, Valentino Rossi, se retrage din motociclism la finalul acestui sezon
Sursa foto: Hepta
de Viorel Aydan Cioroi    |    05 Aug 2021   •   23:26

Valentino Rossi este singurul pilot din istorie care a câştigat titluri la toate categoriile de motociclism viteză, 125 cc, 250 cc, 500 cc şi Moto GP.  Rossi a urcat pe podium de 235 de ori și are nouă titluri de campiom dintre care șapte la clasa regină, conform BBC.

„Am decis să pun punct la finalul acestui sezon. E foarte greu să mă gandesc la faptul că anul viitor nu voi mai încăleca nicio motocicletă. La anul viaţa mea se va schimba. E un moment foarte dificil. A fost o călătorie foarte, foarte lungă şi m-am distrat mult”, a declarat Rossi în cadrul unei conferinţe de presă.

În acest sezon, cea mai bună clasare la finalul unei curse, pe care a avut-o, a fost doar locul 10. Rossi concurează în prezent pentru echipa Yamaha-Petronas.

Rossi a suferit un accident în cursa de MotoGP din Marele Premiu al Olandei, când în turul 7 a căzut de pe motocicletă. Paramedicii au venit cu o targă însă sportivul s-a ridicat și a ieșit de pe pistă pe propiile picioare.

În următorul sezon, Rossi se va ocupa de propria sa echipă Racing Team VR46.

 

×
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close