Antena 3 CNN Sport România a câștigat șase medalii la Jocurile Invictus 2022, după doar două zile de competiție

România a câștigat șase medalii la Jocurile Invictus 2022, după doar două zile de competiție

După doar două zile de competiţie, România a cucerit şase medalii la jocurile Invictus. Marcel Neagu a reuşit să ia medalia de aur la proba de tir cu arcul compound individual, în timp ce la proba pe echipe la tir cu arcul Florin Cojocaru, Iulian Căpățână și Eduard Romila s-au clasat şi ei pe primul loc.

România a câștigat șase medalii la Jocurile Invictus 2022, după doar două zile de competiție
Sursa foto: Facebook/Ministerul Apararii Nationale
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Apr 2022   •   13:36

Marcel Neagu a reuşit să ia medalia de aur la proba de tir cu arcul compound individual, în timp ce la proba pe echipe la tir cu arcul Florin Cojocaru, Iulian Căpățână și Eduard Romila s-au clasat şi ei pe primul loc.

Argintul a fost cucerit în alte patru probe: Land Rover Driving Challenge, aruncarea bilei şi tir cu arcul pe echipe şi individual.

Este a cincea ediţie a jocurilor Invictus la care ţara noastră participă. Echipa României este formată din 20 de militari răniţi, clasaţi cu gradele II şi III de invaliditate, care participă la şapte discipline sportive individuale (tir cu arcul, atletism, rowing, powerlifting, ciclism şi înot) şi una de echipă (volei din poziţia şezând).

Aceasta este a treia participare a militarilor români la competiţia sportivă internaţională care susţine recuperarea fizică şi psihică a militarilor răniţi în operaţiuni militare, după ediţiile din Toronto (2017) şi Sydney (2018).

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Militarii români de la Jocurile Invictus 2022 s-au întânit cu Prințul Hary și Meghan Markle.

„Ducii de Sussex au stat de vorbă şi cu militarii români din Invictus Games Echipa Romaniei, au zâmbit şi i-au încurajat, au făcut cunoştinţă şi cu umorul românesc", a transmis Ministerul Apărării Naționale.

 

 

×
Subiecte în articol: Jocurile Invictus 2022
Parteneri
Şefa ANM explică extremele meteo ale lunii octombrie
x close