Antena 3 CNN Sport Sabrina Voinea, locul 4 la sol la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Antwerp

Sabrina Voinea, locul 4 la sol la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Antwerp

Gimnasta Sabrina Voinea a terminat pe locul 4 la sol, la Campionatele Mondiale de Gimnastică Artistică de la Antwerp.

Sabrina Voinea, locul 4 la sol la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Antwerp
Sursa foto: Profimedia Images
de Alin Tarnovschi    |    08 Oct 2023   •   22:28

Gimansta româncă de 16 ani Sabrina Voinea s-a clasat a 4-a, cu un total de 13.766.

"Suntem mândre de ce am realizat la debut, am doar 16 ani și am făcut cel mai bun execițiu la sol din viața mea. Știu că pot mai mult și voi munci pentru a urca pe podium la Paris!" a spus Sabrina, citată de pagina oficială a COSR.

"Putem și asta e tot ce contează. Sabrina a stat lângă Biles și Andrade și s-a încărcat cu ambiție. Simone a felicitat-o și a încurajat-o. Vom munci și vom fi mai bune! Le mulțumim celor care ne-au sprijinit necondiționat!", a completat Camelia Voinea, antrenoarea și mama Sabrinei.

CM Gimnastică Antwerp 2023 - Sabrina Voinea, sol, loc 4

Debut cu dreptul, visuri pentru Paris 2024! Gimnasta Sabrina Voinea a oscilat între bucuria de a fi în elita mondială și senzația de a fi în apropierea podiumului, dar s-a încărcat cu multă ambiție după locul 4 la sol , la Campionatele Mondiale de la Antwerp. Sabrina a venit zâmbitoare la interviul pentru Team Romania și împreună cu antrenoarea și mama sa, Camelia Voinea, se gândesc deja la ceea ce au de făcut pentru a face pasul pe podium. ”Suntem mândre de ce am realizat la debut, am doar 16 ani și am făcut cel mai bun execițiu la sol din viața mea. Știu că pot mai mult și voi munci pentru a urca pe podium la Paris!” a zâmbit Sabrina. ”Putem și asta e tot ce contează. Sabrina a stat lângă Biles și Andrade și s-a încărcat cu ambiție. Simone a felicitat-o și a încurajat-o. Vom munci și vom fi mai bune! Le mulțumim celor care ne-au sprijinit necondiționat!” a conchis Camelia Voinea. Felicitări, Sabrina! Felicitări Camelia! #TeamRomania #COSR #Paris2024 #toțipentru1

Publicată de Comitetul Olimpic și Sportiv Român pe Duminică, 8 octombrie 2023

Americanca Simone Biles a câștigat astăzi probele de la bârnă și sol în ultima zi a Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică, încheind prima sa competiție internațională din ultimii doi ani cu cinci medalii, patru de aur și una de argint.

Sportiva americană în vârstă de 26 de ani și-a completat colecția de medalii mondiale și olimpice, ajungând la 37, dintre care 23 de aur mondial. Biles a obținut un total de 14,800 în finala de la bârnă, devansând-o pe chinezoaica Zhou Yaqin, care a obținut 14,700.

Brazilianca Rebeca Andrade, care a învins-o sâmbătă pe Biles la sărituri, a obținut 14,300 puncte pentru bronz. Americanca și-a adjudecat al doilea aur al zilei în finala de la sol, cu 0,133 puncte peste a doua clasată, Andrade. Brazilianca Flavia Saraiva a completat podiumul cu un punctaj de 13,966 pentru prima ei medalie individuală la Mondiale.

Jake Jarman a obținut primul aur al Marii Britanii în această competiție, câștigând mai devreme duminică finala masculină de la sărituri, devenind astfel campion mondial pentru prima dată în carieră.

Germanul Lukas Dauser din Germania a câștigat finala masculină de la paralele, în timp ce japonezul Daiki Hashimoto a luat aurul la bară fixă.

La această editie a Mondialelor România s-a calificat cu echipa feminină la Jocurile Olimpice, iar Andrei Muntean a câștigat și el biletul pentru Paris 2024. Cel mai bun loc al României e locul 4 al Sabrinei Voinea la sol. Ana Barbosu a fost finalistă la individual și a terminat pe locul 23.

×
Subiecte în articol: Sabrina Voinea gimnastică artistică
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close