Antena 3 CNN Sport Tenis Australian Open: John Isner, victorie dramatică în faţa lui David Nalbandian. Argentinianul a acuzat arbitrajul

Australian Open: John Isner, victorie dramatică în faţa lui David Nalbandian. Argentinianul a acuzat arbitrajul

Australian Open: John Isner, victorie dramatică în faţa lui David Nalbandian. Argentinianul a acuzat arbitrajul
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    18 Ian 2012   •   15:37

John Isner s-a specializat în meciuri maraton la turneele de Grand Slam. După ce a intrat în istorie la capătul unul duel de peste 11 ore cu francezul Nicolas Mahut, desfăşurat la Wimbledon, în 2010, jucătorul american s-a calificat în turul 3 la Australian Open, după ce l-a învins dramatic pe argentinianul David Nalbandian.

la finalul unui meci care a durat 4 ore şi 41 de minute, Isner s-a impus cu 4-6, 6-3, 2-6, 7-6, 10-8, însă Nalbandian a acuzat dur arbitrajul, referindu-se la un moment petrecut în setul decisiv.

La scorul 8-8 în setul cinci, sud-americanul a avut o minge de break, anulată după un serviciu al lui Isner, care a fost semnalat iniţial ca out şi validat apoi ca as de arbitrul de scaun. Nalbandian s-a uitat îndelung la urma mingii şi a solicitat un challenge pentru a verifica dacă serviciul a fost în teren.

Francezul Nouni i-a refuzat însă reluarea cu sistemul Hawk-eye, motivând că jucătorul nu a solicitat reluarea suficient de repede. Cu toate acestea, regulamentul nu prevede o limită de timp pentru un jucător care solicită un challenge, acest lucru fiind la discreţia arbitrilor de scaun.

Am cerut un challenge, iar acesta mi-a fost refuzat. Nu mi s-a întâmplat niciodată aşa ceva. Nu există timp pentru a cere aşa ceva. Nu cred că este apt pentru asemenea meciuri, sunt sigur de asta”, a declarat Nalbandian la sfârşitul meciului.

În turul următor, Isner îl va întâlni pe Feliciano Lopez, favorit numărul 18, care l-a învins pe italianul Flavio Cipolla în trei seturi, 7-5, 7-6, 6-2.

Alexandr Dolgopolov, cap de serie numărul 13, a avut şi el nevoie de cinci seturi pentru a se califica mai departe în faţa germanului Tobias Kamke, cel care l-a eliminat în primul tur pe Victor Hănescu. Ucraineanul s-a impus în cele din urmă cu 4-6, 6-1, 6-1, 3-6, 8-6, după 3 ore şi 18 minute, şi va juca în faza următoare cu reprezentantul gazdelor, Bernard Tomic, care a trecut de americanul Sam Querrey cu 3-6, 6-3, 7-6, 6-3.


×
Subiecte în articol: Australian Open Melbourne
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close