Antena 3 CNN Sport Tenis Australian Open: România rămâne fără reprezentante în turneu

Australian Open: România rămâne fără reprezentante în turneu

Australian Open: România rămâne fără reprezentante în turneu
Sursa foto: Monica Niculescu
24 Ian 2009   •   16:39

Perechile Monica Niculescu/Sorana Câstea şi Edina Gallovits/Arantxa Parra Santonja (Spania) au fost eliminate sâmbătă în turul secund al Australian Open, iar România a rămas fără reprezentante la turneul de Mare Şlem.
Perechea formată din Monica Niculescu (foto) şi Sorana Cârstea, cap de serie numărul 14, a fost învinsă de cuplul Nathalie Dechy (Franţa)/Mara Santangelo (Italia), scor 6-3, 6-3, într-un meci care a durat o oră şi 24 de minute.
De partea cealaltă, Edina Gallovits şi Arantxa Parra Santonja (Spania) au pierdut în faţa favoritelor numărul 1, Cara Black (Zimbabwe) şi Liezel Huber (SUA), scor 6-1, 6-2, în numai 58 de minute de joc.
În proba de simplu, Serena Williams a forţat doar cât a fost nevoie pentru a trece de chinezoaica Peng Shuai, obţinând calificarea în turul patru al Australian Open. Peng a reuşit de două ori break-ul în setul secund, dar americanca a revenit pentru a învinge cu 6-1, 6-4.
Favorita numărul patru a turneului, Elena Dementieva, a învins-o pe speranţa locală Samantha Stosur cu 7-6, 6-4 şi a devenit a şasea jucătoare din Rusia calificată în optimi.
Altfel, Carla Suarez Navarro, cuceritoarea lui Venus Williams în runda a doua, şi-a continuat debutul impresionant la Australian Open cu o victorie în faţa compatrioatei Maria Jose Martinez Sanchez, scor 6-1, 6-3, şi va da piept în turul următor cu o altă spanioloaică, Anabel Medina Garrigues.
Alte rezultate:
J. Zheng ? K. Bondarenko 6-2, 6-2
V. Azarenka ? A. Mauresmo 6-4, 6-2
S. Kuznetsova ? A. Bondarenko 7-6, 6-4
V. Razzano ? D. Cibulkova 5-7, 5-7
Antena3.ro

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close