Antena 3 CNN Sport Tenis Caroline Wozniacki, scrisoare răvăşitoare despre tenis și sacrificii: "Deci, da, tata avea dreptate"

Caroline Wozniacki, scrisoare răvăşitoare despre tenis și sacrificii: "Deci, da, tata avea dreptate"

Caroline Wozniacki, scrisoare răvăşitoare despre tenis și sacrificii: "Deci, da, tata avea dreptate"
Sursa foto: Foto:Caroline Wozniacki/Facebook
09 Sep 2016   •   15:13

Într-o campanie a celor de la ThePlayersTribune.com, sportivii din toată lumea sunt invitaţi să vorbească despre copilărie, cum au ajuns să fie ceea ce sunt astăzi şi cele mai importante lecţii învăţate.

La această acţiune au luat parte sportivi precum Franceso Totti, Jerome Boateng, Kobe Bryant, Andy Murray sau Agnieszka Radwanska, iar acum a fost rândul tenismenei Caroline Wozniacki, scriu jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor.

În vârstă de 26 de ani, daneza a vorbit despre cum a ajuns să joace tenis, ajutorul primit de la tatăl său şi sfaturile pe care şi le-ar oferi acum.

"Dragă Caroline de 11 ani,

Lasă-mă să încep prin a-ţi spune că tata avea dreptate. A avut. Pur şi simplu. Iar tu, în sfârşit, ţi-ai dat seama.

Încă de când aveai trei ani îţi petreceai ore în şir jucând alte sporturi în afară de tenis. La început a fost gimnastica, apoi înotul, apoi handbalul, apoi... fotbalul. Erai convinsă că vei deveni fotbalistă când vei fi mare. Dar nu erau prea multe echipe feminine de fotbal în Danemarca, iar tatei nu-i plăcea că trebuie să joci cu băieţii mereu. Voia să te împrieteneşti mereu cu alte fete, aşa că te-a îndrumat către tenis.

Pentru o vreme nu erai aşa de sigură legat de planurile lui. Trebuia să înveţi alături de el încă de la şapte ani, iar în unele momente părea că niciunul din noi nu ştiam ce facem, dar uită-te la tine acum. Tocmai ai câştigat campionatul danez feminin de junioare sub 12 ani. Şi n-ai pierdut niciun meci în turneu. Ai câstigat toate meciurile, 6-0, 6-0. Eşti... bună. Şi ştii asta.

După meci, reporterii TV te întrebau care sunt planurile tale pentru viitor. Te-ai oprit pentru o secundă, te-ai uitat la cameră şi ai spus: «Vreau să fiu cea mai bună din lume.»

Deci, da, tata avea dreptate. Tenisul era pentru mine. (...)”

Continuarea pe gsp.ro.

×
Subiecte în articol: Caroline Wozniacki tenis
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close