Antena 3 CNN Sport Tenis HALEP - WOZNIACKI la AUSTRALIAN OPEN. Detalii-șoc despre finala turneului de Mare Șlem

HALEP - WOZNIACKI la AUSTRALIAN OPEN. Detalii-șoc despre finala turneului de Mare Șlem

HALEP - WOZNIACKI la AUSTRALIAN OPEN. Detalii-șoc despre finala turneului de Mare Șlem
Sursa foto: Foto: Agerpres / Agerpres
25 Ian 2018   •   11:25

HALEP - WOZNIACKI la AUSTRALIAN OPEN. Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, s-a calificat în premieră în finala turneului Australian Open, joi, la Melbourne, după ce a învins-o în penultimul act pe germanca Angelique Kerber, cu 6-3, 4-6, 9-7. 

Sâmbătă, în finală la Melbourne, Halep o va înfrunta pe daneza Caroline Wozniacki, numărul doi mondial, care a trecut joi de belgianca Elise Mertens, cu 6-3, 7-6 (7/2).

HALEP - WOZNIACKI la AUSTRALIAN OPEN. Miza finalei este dublă

Câştigătoarea finalei dintre HALEP și WOZNIACKI va ocupa luni locul 1 în clasamentul WTA. 

Totodată, aceasta este prima finală din istoria tenisului feminin când ambele finaliste au salvat mingile de meci ale adversarelor lor în precedentele întâlniri. Wozniacki a salvat meciul cu Jana Fett din runda a doua, în timp ce Halep a salvat trei mingi de meci în partida de poveste cu Lauren Davis, din turul trei, și alte două mingi de meci împotriva Angeliquei Kerber, în semifinale.

De asemenea, nici Simona Halep și nici Caroline Wozniacki nu au mai câștigat până acum un turneu de Grand Slam. Astfel, sâmbătă se joacă cu trofeul și nr.1 WTA pe masă.

HALEP - WOZNIACKI la AUSTRALIAN OPEN. Victorie dramatică cu Angelique Kerber
Halep a făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale carierei şi s-a impus dramatic după două ore şi 20 de minute, salvând şi două mingi de meci, în partida cu Kerber.

Simona Halep, care a făcut istorie la Australian Open în turul al treilea cu Lauren Davis, meci câştigat cu 15-13 în decisiv, a produs alături de Angelique Kerber cel mai frumos meci de la ediţia de anul acesta a turneului de la Melbourne. 

Pentru Halep (26 ani) este a treia finală de Mare Şlem a carierei, după cele două pierdute la Roland Garros, în 2014 şi 2017. Halep nu trecuse până anul acesta de sferturi la Melbourne, iar la ediţiile din 2016 şi 2017 a pierdut în primul tur. Românca mai are în palmares semifinale la Wimbledon (2014) şi US Open (2015). 

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 2 milioane de dolari australieni şi 1.300 de puncte WTA. 

HALEP - WOZNIACKI la AUSTRALIAN OPEN. Provocare uriașă cu Wozniacki

Wozniacki are 4-2 în meciurile directe cu Halep, în faţa căreia s-a impus în ultimele trei confruntări. Halep a învins în 2013 în semifinale la New Haven, cu 6-2, 7-5, şi în 2015 în semifinale la Dubai, cu 2-6, 6-1, 6-1. Daneza a câştigat în 2012 în optimi la Dubai, cu 6-2, 6-3, în 2015 în semifinale la Stuttgart, cu 7-5, 5-7, 6-2, în 2017 în sferturi la Eastbourne, cu 5-7, 6-4, 6-1, şi la Turneul Campioanelor de la Singapore, în grupă, cu 6-0, 6-2. 
 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close