Antena 3 CNN Sport Tenis Hănescu, Dulgheru şi Gallovits, eliminaţi din prima zi de concurs la US Open

Hănescu, Dulgheru şi Gallovits, eliminaţi din prima zi de concurs la US Open

Hănescu, Dulgheru şi Gallovits, eliminaţi din prima zi de concurs la US Open
Sursa foto: Edina Gallovits
31 Aug 2009   •   23:26


Zi neagră pentru tenisul românesc la US Open. Trei reprezentanţi ai ţării noastre au fost eliminaţi încă din prima zi a turneului de Mare Şlem, ultimul al anului.

Alexandra Dulgheru a fost învinsă fără drept de apel de Victoria Azarenka (Belarus/nr. 8), cu 6-1, 6-1, după numai 64 de minute de joc, dar s-a ales cu 19.000 de dolari pentru participare.

Edina Gallovits a părăsit şi ea turneul de la US Open, rezistând 72 de minute în faţa Flaviei Pennetta, favorita numărul zece. Italianca s-a impus fără probleme, scor 6-0, 6-4, cu ajutorul celor 37 de greşeli neforţate din partea Edinei.

Flavia Pennetta va juca în turul al doilea cu învingătoarea dintre Olga Govorţova şi Sania Mirza. Alături de Pennetta, în turul al doilea s-au mai calificat şi jucătoare precum Alexandra Wozniak, Marion Bartoli, Francesca Schiavone, favorita numărul 26, Agneska Radwanska, favorita numărul 12, Kim Clijsters sau Samantha Stosur, favorita numărul 15.


Pe tabloul masculin, Victor Hănescu, desemnat cap de serie nr. 28, a fost învins de către americanul John Isner în trei seturi, cu 6-1, 7-6 (16-14), 7-6 (7-5). Hănescu a ratat de mai multe ori şansa de a tranşa în tie-break setul secund, iar Isner a câştigat în 147 de minute, urmând să dea piept în turul al doilea cu belgianul Christophe Rochus sau turcul Ilhan Mersel.

În turul al doilea al turneului masculin de la US Open s-au mai calificat elveţianul Roger Federer, principalul favorit al competiţiei, dar şi germanul Simon Greul, spaniolul Guillermo Garcia Lopez, suedezul Robin Soderling, favoritul numărul 12, sau rusul Nikolai Davidenko, favoritul numărul opt.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Edina Gallovits Victor Hanescu US Open
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close