Antena 3 CNN Sport Tenis Irina Begu a produs surpiza la US Open: A eliminat-o pe Caroline Wozniacki, fost lider mondial

Irina Begu a produs surpiza la US Open: A eliminat-o pe Caroline Wozniacki, fost lider mondial

Irina Begu a produs surpiza la US Open: A eliminat-o pe Caroline Wozniacki, fost lider mondial
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    29 Aug 2012   •   12:47

Irina Begu a produs surpiza primului tur de la US Open, românca reuşind o calificare spectaculoasă în faţa danezei Caroline Wozniacki, fost lider mondial în clasamentul WTA.

Begu nu i-a lăsat nicio şansă favoritei numărul 8, finalistă în 2009 la ultimul turneu de Grand Slam al anului, şi s-a impus cu 6-2, 6-2, într-o oră şi 22 de minute.

În turul 2 de la US Open, Irina va juca împotriva Silviei Soler-Espinosa din Spania, jucătoare pe care românca a mai întâlnit-o de două ori în carieră şi în faţa căreia s-a impus o dată.

Este prima jucătoare de Top 10 pe care reuşesc să o înving şi sunt foarte fericită. Ştiam că nu am nimic de pierdut. Am avut o tactică foarte bună încă de la început şi nu am coborât nivelul jocului în niciun moment. Am şi servit bine, ceea ce cred că a făcut diferenţa”, a declarat Begu.

Irina, locul 96 WTA, a recunoscut că încă nu realizează performanţa pe care a reuşit-o: „Nu ştiu ce se va întâmpla în continuare. Deocamdată, vreau doar să mă bucur de acest moment. Cu siguranţă, abia mâine voi realiza ceea ce am făcut”.

O altă reprezentantă a României, Monica Niculescu, cap de serie 26, nu a fost la fel de inspirată şi a pierdut în două seturi, scor 3-6, 3-6, în faţa japonezei Ayumi Morita.

În turul 2 de la US Open s-au calificat de asemenea Sorana Cârstea, Simona Halep şi Edina Gallovits.

×
Subiecte în articol: Irina Begu Caroline Wozniacki US Open
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close