Antena 3 CNN Sport Tenis Monica Niculescu, victorie surprinzătoare la Wimbledon

Monica Niculescu, victorie surprinzătoare la Wimbledon

Monica Niculescu, victorie surprinzătoare la Wimbledon
Sursa foto: Foto: Facebook/Monica Niculescu
02 Iul 2019   •   15:53

Monica Niculescu (111 WTA) a reușit o victorie surprinzătoare în primul tur de la Wimbledon, în fața unei adversare mult mai bine clasate, Andrea Petkovic (Germania; 69 WTA). Românca s-a impus în 3 seturi, 2-6; 6-2; 7-5.

Cu un joc incomod pentru orice adversară, Monica a ajuns la Wimbledon având, pe lângă slice-ul ei enervant, şi o formă destul de bună pe iarbă. De altfel, sportiva de 31 de ani şi-a câştigat wild-card-ul după ce a triumfat la Ilkley, turneu ITF în care în finală a trecut de Babos (125 WTA). 

La Wimbledon, Niculescu a dat în primul tur de nemţoaica Andrea Petkovici (69 WTA), colegă de generaţie cu ea. Primul set a fost unul fără istoric, dominat şi câştigat, lejer, de fosta semifinalistă de la French Open: 6-2. 

Apoi însă, Niculescu şi-a ridicat, treptat, nivelul jocului. În setul doi, echilibrul s-a „rupt“ la 2-2, scor de la care Monica a legat patru game-uri luate la rând pentru a se impune cu 6-2.  

Decisivul a fost pe muchie de cuţit, chiar dacă, într-o prima fază, Petkovici s-a dus la 2-0. Apoi, la 5-5, Niculescu a făcut break, 6-5, după care şi-a făcut serviciul la zero pentru a închide meciul la 7-5, după două ore şi 15 minute. În turul II, românca o va întâlni pe Mertens (21 WTA). Cel mai bun rezultat pentru Monica la All-England Club e atingerea turului IV, în 2015.

Sursa: adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: Monica Niculescu WTA tenis Wimbledon victorie
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close