Antena 3 CNN Sport Tenis Rafael Nadal se foloseşte de scandalul Sharapova, pentru a respinge acuzaţiile de dopaj

Rafael Nadal se foloseşte de scandalul Sharapova, pentru a respinge acuzaţiile de dopaj

Rafael Nadal se foloseşte de scandalul Sharapova, pentru a respinge acuzaţiile de dopaj
10 Mar 2016   •   09:09

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, fostul lider mondial, a profitat miercuri de situația generată de cazul Mariei Șarapova pentru a respinge acuzațiile recurente de dopaj care îl vizează, informează Agerpres.

"Nu am avut niciodată tentația de a face ceva interzis", a declarat spaniolul în cursul unei conferințe de presă, cu două zile înaintea meciului său de debut la actuala ediție a Mastersului 1.000 de la Indian Wells (SUA).

"M-am ținut mereu departe de dopaj. Sunt un jucător complet curat, am muncit atât de mult în cursul carierei mele, așa că nu voi lua niciodată nimic pentru a revenit mai rapid după accidentări", a adăugat el.

Nadal, care are în palmares nouă titluri cucerite la Roland Garros, a făcut în mod regulat obiectul zvonurilor legate de dopaj, mai ales în perioada în care domina cu autoritate circuitul profesionist, așa cum s-a întâmplat în 2010, când a câștigat trei dintre cele patru turnee de Mare Șlem ale anului, plus Turneul Campionilor de la finalul sezonului.

Campionul iberic a fost vizat, totodată, de suspiciunile declanșate în țara sa de afacerea Fuentes, medicul care a participat la operațiuni de dopaj pentru mai multe nume mari din ciclismul profesionist și, conform zvonurilor, și din fotbal și tenis.

"Am auzit aceste acuzații de dopaj care mă privesc, iar acest lucru a început să mă obosească puțin", a recunoscut el.

"Cred în valorile sportului. Sportul are valoare de exemplu pentru societatea noastră, pentru copii, și nu voi face ceva împotriva acestui lucru. M-aș minți în primul rând pe mine, nu pe adversarii mei. Mă interesează toate sporturile, deci atunci când se întâmplă ceva negativ în lumea sportului, sunt trist", a adăugat Nadal, aflat în acest moment pe locul 5 în clasamentul ATP.

Spaniolul a recunoscut, de pe altă parte, că a recurs la terapii avansate și costisitoare pentru a-și trata problemele la genunchi, cum ar fi utilizarea de celule stem și plasmă îmbogățită cu trombocite (PRP).

"Am fost mereu sincer, nu am ascuns niciodată nimic. Am recurs la PRP, iar prima oară a funcționat într-un mod fantastic. A doua oară, însă, a trebuit să mă opresc să mai joc timp de șapte luni. În privința celulelor stem, le-am utilizat de două ori pentru genunchii mei și totul a decurs foarte bine", a explicat el.

"Nu am făcut nimic ilegal și nu o voi face niciodată", a conchis Rafael Nadal, jucătorul cu 67 de titluri ATP în palmares, între care 14 de Mare Șlem.

În privința cazului rusoaicei Maria Șarapova, jucătorul iberic a precizat: "Vreau să cred că a făcut o greșeală, că este o neglijență, însă ea trebuie să fie pedepsită".

×
Subiecte în articol: Rafael Nadal dopaj Maria Sharapova
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close