Antena 3 CNN Sport Tenis Roger Federer şi Rafa Nadal se vor întâlni pentru prima oară în ultimul an

Roger Federer şi Rafa Nadal se vor întâlni pentru prima oară în ultimul an

Roger Federer şi Rafa Nadal se vor întâlni pentru prima oară în ultimul an
de M.T.    |    14 Mar 2013   •   13:55

Una dintre cele mai mari rivalităţi din istoria sportului, Roger Federer vs. Rafa Nadal, îşi va consuma cel de-al 29-lea episod în sferturile de finală ale turneului de la Indian Wells.

Va fi pentru prima oară în ultimul an când cei doi foşti lideri mondiali se vor întâlni şi doar a doua oară în istoria confruntările dintre ei când meciul se desfăşoară înaintea semifinalelor.

Precedentul a avut loc în 2004, la Miami, acela fiind chiar primul duel direct între Federer şi Nadal. Câştig de cauză a avut spaniolul, care, la doar 17 ani, se afla la începutul ascensiunii sale care l-a dus până pe primul loc al clasamentului ATP.

De atunci, cei doi s-au întâlnit de 28 de ori, bilanţul fiindu-i favorabil lui Nadal, care s-a impus de 18 ori, faţă de cele 10 victorii ale elveţianului. 19 dintre aceste meciuri au fost finale, de opt ori în turnee de Grand Slam.

Faptul că meciul dintre Federer şi Nadal se dispută înaintea semifinalelor se explică prin absenţa prelungită a spaniolului din circuit, cauzată de o accidentare la genunchi, care a dus la căderea sa până pe poziţia a cincea a ierarhiei mondiale.

Ca un amănunt interesant, ultima confruntare dintre cei doi jucători a avut loc tot la Indian Wells, în semifinalele de anul trecut, când Federer a câştigat, pentru a-şi trece apoi în palmares al patrulea titlu la acest turneu.

Deşi meciurile dintre Federer şi Nadal au fost mereu imprevizibile, ibericul este de părere că nu a ajuns încă la nivelul necesar pentru a-şi învinge rivalul: „Meciul a venit prea devreme şi nu voi merge cu sentimentul că pot juca cu el în condiţii egale. Acum două săptămâni nici nu credeam că pot juca aici. E un rezultat fantastic că am ajuns în sferturi, aşa că vom vedea ce va fi”.

De la revenirea sa în circuit, Nadal a câştigat două din cele trei turnee la care a jucat, în celălalt fiind finalist, însă este evident că mai are de recuperat din punct de vedere fizic.

De cealaltă parte, Federer nu a reuşit încă să joace vreo finală în 2013 şi riscă chiar să piardă locul 2 ATP în favoarea lui Andy Murray, dacă britanicul se va impune la Indian Wells.

În aceste condiţii, rivalitatea Federer-Nadal a fost eclipsată în ultima perioadă de cea dintre liderul mondial Novak Djokovic şi Andy Murray.

Cu siguranţă însă, fanii tenisului tânjesc după un meci între Federer şi Nadal, ceea ce face ca întâlnirea dintre ei de la Indian Wells să fie mai mult decât o confruntare din sferturile de finală.


×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close