Antena 3 CNN Sport Tenis Românii au dat de greu la Australian Open

Românii au dat de greu la Australian Open

Românii au dat de greu la Australian Open
Sursa foto: Andrei Pavel, tenisman
16 Ian 2009   •   12:52

Vineri s-a stabilit tabloul competiţional pentru primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care va începe, la Melbourne, luni, 19 ianuarie.
Singurul român din competiţie căruia i-a surâns soarta a fost Victor Hănescu, cel mai bine clasat jucător român în ierarhia ATP. El în va întâlni, în primul tur, pe cehul Jan Hernych. Deşi nici o victorie nu este uşoară într-unul din cele patru turnee principale ale anului, Hănescu este românul cu cele mai mari speranţe de a avansa pe tabloul competiţiei.
Tot în competiţia de băieţi, veteranul Andrei Pavel, cel mai bun tenisman român din ultimul deceniu, va intra "în focuri" din primul tur. El în va întâlni pe scoţianul Andy Murray, favoritul numărul 4 al competiţiei şi proaspăt câştigător al turneului de la Doha, unde i-a învins pe Roger Federer şi pe Andy Roddick, conform cotidianului britanic The Guardian. Insularul, în vârstă de doar 21 de ani, îi va face, probabil, viaţa grea "Cneazului", care ocupă doar locul 1.140 în clasamentul ATP.
În vârstă de 34 de ani, Pavel îşi aduce aminte cu plăcere de anii 1999 şi 2004, când a atins turul al patrulea al competiţiei din Australia, ajungând să ocupe, chiar, locul 13 în clasamentul mondial al tenisului masculin. Murray l-a mai învins o dată pe Pavel, la US Open, după un meci care a durat nu mai puţin de trei ore.
În competiţia de fete, Sorana Cârstea, una din cele mai promiţătoare jucătoare tinere din ţara noastră, va întâlni jucătoarea maghiară Melinda Czink, Edina Gallovits se va lupta pentru atingerea turului doi cu italianca Maria Elena Camerin şi Monica Niculescu va trebui să mai aştepte pentru a-şi afla adversara, aceasta urmând să vină din calificări.
Foto: www.daylife.com
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close