Antena 3 CNN Sport Tenis Sorana Cârstea s-a calificat în turul II la Australian Open. Favoriţii au câştigat fără emoţii

Sorana Cârstea s-a calificat în turul II la Australian Open. Favoriţii au câştigat fără emoţii

Sorana Cârstea s-a calificat în turul II la Australian Open. Favoriţii au câştigat fără emoţii
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    14 Ian 2013   •   11:53

Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, a început bine pentru Sorana Cârstea, care s-a calificat fără probleme în turul II.

Românca a învins-o cu 6-4, 6-2 pe Coco Vandeweghe, din Statele Unite, şi o va întâlni mai departe pe cehoaica Kristyna Pliskova, care a trecut de reprezentanta gazdelor Sacha Jones cu 6-3, 6-2.

În turneul masculin de simplu, cei doi jucători români, Victor Hănescu şi Adrian Ungur, au fost eliminaţi încă din primul tur.

Hănescu a pierdut în patru seturi ( 7-6, 3-6, 1-6, 3-6) în faţa japonezului Kei Nishikori, în timp ce Ungur a fost eliminat de rusul Evgheni Donskoi, scor 4-6, 4-6, 2-6.

Tot luni, în prima zi a turneului, au intrat în competiţie şi o parte dintre favoriţi, printre aceştia numărându-se Novak Djokovic, Maria Sharapova sau Agnieszka Radwanska.

Djokovic, care poate deveni primul jucător din era Open de trei ori câştigător la rând la Australian Open, a început în forţă şi l-a învins pe francezul Paul-Henri Mathieu cu 6-2, 6-4, 7-5.

„Este minunat să revin la Melbourne, aici este cel mai de succes teren din cariera mea în Grand Slam-uri. Acum 12 luni am jucat o finală de şase ore aici şi mă bucur că m-am întors”, a spus actualul lider mondial.

Spaniolul Fernando Verdasco a avut nevoie de cinci seturi pentru a trece de belgianul David Goffin (6-3, 3-6, 4-6, 6-3, 6-4), la fel ca şi rusul Mikhail Youzhny, care a câştigat cu 4-6, 6-7, 6-2, 7-6, 6-3 în faţa lui Matthew Ebden (Australia).

În turneul feminin, a doua favorită, rusoaica Maria Sharapova, a petrecut doar 55 de minute pe teren în meciul cu compatrioata Olga Puchkova, pe care a învins-o cu 6-0, 6-0. A fost primul meci oficial în 2013 pentru campioana de la Roland Garros, finalistă la Australian Open în 2012.

Poloneza Agnieszka Radwanska, cap de serie numărul 4, care a câştigat turneele de la Auckland şi Sydney, "încălzirea" pentru Melbourne, a trecut cu 7-5, 6-0 de Bojana Bobusic, în timp ce Venus Williams nu i-a lăsat nicio şansă Galinei Voskoboeva, din Kazahstan, scor 6-1, 6-0.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close