Antena 3 CNN Sport Top favorite în Champions League înainte de sferturile de finală

Top favorite în Champions League înainte de sferturile de finală

Drumul către finala Champions League 2022, programată pe 28 mai, la Paris, continuă pentru 8 dintre cele mai titrate cluburi europene de fotbal.

Top favorite în Champions League înainte de sferturile de finală
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Mar 2022   •   13:12

Liverpool, Manchester City și Bayern Munchen sunt principalele 3 favorite în acest moment, iar cel mai echilibrat duel din sferturi este cel dintre Chelsea și Real Madrid.

Așadar, în cursa către marele meci de pe Stade de France au rămas trei formații din Premier League, trei din La Liga, una din Bundesliga și una din Liga Portugal. În urma tragerii la sorți de la Nyon, programul sferturilor de finală este următorul:

Marți, 5 aprilie, ora 22:00

  • Benfica vs. Liverpool

  • Manchester City vs. Atletico Madrid

Miercuri, 6 aprilie, ora 22:00

  • Villarreal vs. Bayern Munchen

  • Chelsea vs. Real Madrid

Partidele retur vor avea loc în zilele de 12 și 13 aprilie, urmând ca semifinalele să se dispute pe 26/27 aprilie și 3/4 mai. După cum menționam deja în prima parte a acestui material, Europa își va afla campioana pe 28 mai, la Paris.

888sport a pregătit deja cotele antepost pentru Champions League 2022, iar topul favoritelor arată în acest moment astfel:

  1. Manchester City - cota 3.00

  2. Liverpool - cota 3.75

  3. Bayern Munchen - cota 4.50

  4. Real Madrid - cota 10.00

  5. Chelsea - cota 11.00

  6. Atletico Madrid - cota 21.00

  7. Villarreal - cota 46.00

  8. Benfica - cota 71.00

Chelsea vs. Real Madrid, re-editarea semifinalei de anul trecut

Cele două formații s-au întâlnit exact în aceeași fază a ediției precedente, atunci când Chelsea s-a impus cu scorul general de 3-1, ajungând astfel în finala competiției.

A fost 1-1 în Spania și 2-0 la Londra, iar ulterior londonezii au câștigat finala cu Manchester City, reușind astfel să pună mâna pe cel de-al doilea trofeu Champions League din istorie. Cu „doar” 11 mai puține decât Real.

Chelsea este ieșită din cursa pentru Premier League, trofeu care va ajunge în 2022 la Liverpool sau Manchester City, însă are șanse extrem de mari să termine pe unul din locurile 3-4, care duc în UCL. Londonezii leagă victorie după victorie, în ciuda contextului actual destul de dificil - patronul Roman Abramovich a scos echipa la vânzare.

Realul, în schimb, este foarte aproape de un nou trofeu în La Liga, însă a arătat extrem de rău în El Clasico, acolo unde Xavi i-a dat șah-mat lui Ancelotti într-un 4-0 pe care niciuna dintre protagoniste nu-l va uita prea curând.

În ceea ce privește calificarea în semifinale, Chelsea este creditată cu prima șansă, la o cotă de 1.80, iar Real Madrid pornește cu șansa a 2-a, la o cotă de 2.04.

Manchester City, favorită clară în dubla cu Atletico Madrid

Ajuns pentru a 9-a oară într-o semifinală de Champions League, Pep Guardiola continuă să-și urmărească visul de a aduce „cetățenilor” primul trofeu UCL, iar sorții au fost de partea sa la tragerea la sorți.

Evident, Atletico nu este un adversar lejer, însă City a evitat alte nume grele, iar casele de pariuri oferă o cotă de doar 1.23 pentru calificarea britanicilor în semifinale.

Atletico este singura formație din istoria UCL care a jucat 3 finale și a nu a câștigat niciuna dintre ele.

City și Atletico sunt la primul duel direct din istorie, însă Simeone are 1-0 în fața lui Guardiola, după ce Atletico a eliminat-o pe Bayern Munchen (antrenată la vremea respectivă de Guardiola) în semifinala UCL din 2016.

Misiune imposibilă pentru Villarreal în fața lui Bayern?

Dacă e să ne raportăm la cotele la pariuri, Bayern ar trebui să se pregătească deja pentru semifinale: 1.10 este cota lui Bayern pentru a merge mai departe, iar Villarreal are cota 7.00 să facă acest pas.

Totuși, elevii lui Unay Emery au arătat surprinzător de bine în dubla cu Juventus, iar Bayern a avut parte și de meciuri mai slabe în acest sezon, astfel că dubla din sferturi ar putea fi mult mai echilibrată decât pare pe „hârtie”.

Unay Emery are nu mai puțin de 4 trofee Europa League în palmares, iar acum este la 2 pași de finala visată.

Bavarezii au câștigat de 6 ori Champions League (1974, 1975, 1976, 2001, 2013, 2020) și au șansa a 3-a în acest sezon, în timp ce Villarreal nu a câștigat niciodată cel mai râvnit trofeu european intercluburi, însă este actuala deținătoare a trofeului Europa League.

Din punct de vedere tactic, Villarreal va încerca să se apere cât mai bine în dubla cu Bayern, încercând să puncteze pe contraatac prin jucători precum Gerard Moreno și Arnaut Danjuma. Este cam singura șansă pe care o poți avea în compania unui adversar de calibru, cu un compartiment ofensiv de 5 stele, din care este suficient să amintim doar 4 nume: Robert Lewandowski, Thomas Muller, Serge Gnabry și Leroy Sane.

Benfica, o altă formație ale cărei șanse de calificare tind spre zero

Liverpool este din nou într-o formă de zile mari, cu șanse mari atât în Champions League, cât și în Premier League (luptă „la baionetă” cu City). „Cormoranii” lui Klopp au cota 1.05 pentru a se califica în semifinalele UCL, ceea ce spune cam tot despre dubla cu Benfica.

Lusitanii au reușit surpriza în optimi, eliminând Ajax, însă Liverpool este, fără doar și poate, o formație de un cu totul alt calibru. Singura veste bună pentru Benfica este că, ultima oară când cele două formații s-au întâlnit în Champions League, portughezii au fost cei care au mers mai departe. Partea proastă este că au trecut 16 ani de atunci, iar diferența de valoare este extrem de mare în prezent.

Ca și Bayern, Liverpool are 6 trofee UCL în vitrină, cucerite în 1977, 1978, 1981, 1984, 2005 și 2019, în timp ce Benfica a fost de două ori Campioană a Europei, în anii 1961 și 1962.

Cotele la pariuri afișate pot suferi modificări în orice moment.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close