Antena 3 CNN Sport Viktoria Plzen-FCSB, un meci de "care pe care" dupa un rezultat echilibrat in meciul tur

Viktoria Plzen-FCSB, un meci de "care pe care" dupa un rezultat echilibrat in meciul tur

Viktoria Plzen-FCSB, un meci de "care pe care" dupa un rezultat echilibrat in meciul tur
31 Iul 2017   •   14:53

Mansa retur a turului trei preliminar a Ligii Campionilor, cea mai prestigioasa competitie fotbalistica inter-cluburi europeana se anunta una de foc pentru formatia Steaua Bucuresti!

Dupa un incredibil 2-2 in meciul tur, in care au fost dominati de formatia ceha Viktoria Plzen, elevii lui Nicolae Dica au nevoie de o victorie pentru a fi siguri de calificare si de a respecta blazonul si palmaresul echipei in intrecerile internationale.

Mai mult, acestia vor avea de recuperat handicapul celor doua goluri marcate in deplasare de catre cehi, o remiza alba sau un rezultat de egalitate, 1-1, nefiindu-le suficient pentru a merge mai departe in play-off-ul Champions League!

Cota de 3.30 pentru victoria ros-albastrilor in intalnirea de pe stadionul "Doosan Arena"

In urma remizei din prima mansa, formatia antrenata de Pavel Vrba porneste ca principala favorita dupa un meci in care, de fiecare data, a fost cu un pas in fata Stelei. Golurile magnifice ale fostilor jucatori ai Astrei Giugiu, Teixeira si Budescu, mentin sperantele ros-albastrilor, mai ales ca stelistii s-au remarcat, de-a lungul timpului, prin unele evolutii spectaculoase in partidele din deplasare.

Cu toate acestea, jurnalistii de la gsp.ro, nu le acorda decat 25% sansa la accederea in ultimul tur preliminar, in timp ce opratorii de pariuri ofera o cota destul de mare pentru un eventual succes. Astfel, la agentia de pariuri Sportingbet, FCSB are o cota de 3.30, in timp ce pentru un succes al cehilor, cota este de 2.10. La o prima analiza, discrepanta intre cele doua nu ar fi asa de mare, elevii lui Dica avand 45% sanse de calificare, in timp ce Viktoria Plzen ar avea 55% sanse sa mearga mai departe in play-off.

Expertii Gazetei Sporturilor atrag insa atentia ca Steaua s-a mai confruntat de 8 ori cu situatia de a porni in dezavantaj in meciul retur, obtinand numai doua victorii.

Insa, la o privire mai amanuntita a rezultatelor din ultimele 8 meciuri din deplasare ale Stelei, acestia nu au reusit calificarea in faza superioara a competitiei decat in doua situatii, ultima data in urma cu 4 ani, in dauna polonezilor de la Legia Varsovia. Atunci, fostul mijlocas stelist, Nicusor Stanciu si atacantul italian Piovacari au inscris golurile unei calificari in-extremis a echipei patronate de Gigi Becali.

Cea mai spectaculoasa revenire a ros-albastrilor din ultimii 20 de ani poate fi considerat meciul retur jucat in compania campioanei Bulgariei de atunci, TSKA Sofia. In 1997, dupa 3-3 in partida desfasurata pe stadionul din Ghencea, Steaua a reusit un meci de senzatie, obtinand calificarea dupa doua goluri de senzatie marcate de catre mijlocasul Denis Serban si fundasul drepta Laurentiu Reghenkampf, fostul antrenor al echipei.

In ultimele doua decenii, o singura data Steaua a incheiat la egalitate, 2-2, partida din prima mansa disputata pe teren propriu, in Ghencea, adversara fiind echipa campioana a Greciei Panathinaikos Atena, care a invins-o categoric in retur, cu un scos de tenis, 6-3.

Daca scenariul de atunci se va repeta, probabil ca miza 3.3 acordata de operatorul britanic Sportingbet, 2.95 de catre gsp.ro se va adeveri. Mai mult, si cota mica, de 1.4 acordata de specialistii Gazetei si 3.4 de catre casele de pariuri, pentru un rezultat de egalitate, se va dovedi o predictie buna.

Peformantele Stelei si contra-performantele cehilor

In ultimii 5 ani, elevii antrenati actualmente de Nicolae Dica au obtinut 7 victorii in intalnirile din deplasare din fazele preliminare ale Champions League. De cealalta parte, Viktoria Plzen are un bilant de 3 infrangeri acasa in ultimele 3 sezoane in care a obtinut rezultate bune pe teren strain.

Printre formatiile care au eliminat-o pe Viktoria Plzen se numara si Astra Giurgiu, care, in sezonul trecut, a reusit un retur de poveste, dupa un un meci egal, 1-1, pe Arena Nationala. In mansa a doua, Alibec si Budescu, actualmente jucatori ai formatiei "ros-albastre", au marcat golurile unei victorii frumoase.

 

Au asigurata prezenta in play-off-ul Europa League

Pentru ambele formatii, o infrangere nu ar insemna, neaparat, eliminarea din intrecerile continentale. Invinsa va juca in play-off-ul Europa League, unde urmeaza sa intre in urma capilor de serie, cu sanse destul de mari de accedere in grupe.

Potrivit sport.ro, Steaua ar urma sa primeasca 13 milioane de euro pentru calificarea in play-off, rezultata din banii primiti de la UEFA, plus sumele rezultate din sponsorizari si vanzarea biletelor. In plus, in cazul eliminarii Viktoriei Plzen, elevii lui Dica isi vor imbunatati coeficientul atribut de forul suprem european, avand sanse substantiale de a deveni cap de serie. Mai mult, castigarea titlului de campioana a Romananiei ar propulsa-o direct pe culoarul campioanelor, ceea ce i-ar facilita misiunea de a accede in grupele Champion League! Pentru acest meci, antrenorul Nicolae Dica nu se va putea baza pe mijlocasul Constantin Budescu, accidentat in partida tur si care, potrivit prosport.ro si digisport.ro, va lipsi aproximativ 3 saptamani de pe teren.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close