Antena 3 CNN Timp liber Film Celebra actriţă Elizabeth Taylor a murit în urma unui infarct

Celebra actriţă Elizabeth Taylor a murit în urma unui infarct

Celebra actriţă Elizabeth Taylor a murit în urma unui infarct
Sursa foto: Foto: alkoholepremium.pl
23 Mar 2011   •   15:08

Actriţa Elizabeth Taylor a încetat din viaţă, în urma unui infarct, informează ABC. Decesul s-a produs la primele ore ale dimineţii. Actriţa în vârstă de 79 de ani fusese internată în spital în urmă cu câteva zile. Elizabeth Taylor a fost distinsă cu două premii Oscar de-a lungul carierei sale, fiind considerată „ultimul star al Hollywoodului de altădată”. 

Faimoasă pentru nenumăratele sale mariaje, Elizabeth Taylor s-a luptat cu dependenţa de stupefiante, curele de slăbire şi procedurile de îmbunătăţire a aspectului fizic. 

Artista s-a aflat la un pas de moarte de mai multe ori în viaţa sa. În 1961 şi 1990 accesele de pneumonie i-au fost aproape fatale, în timp ce o altă afecţiune respiratorie a forţat-o să-şi amâne logodna cu câteva săptămâni, în 1992. 

Printre problemele sale de sănătate se numără şi operaţiile de înlocuire a ambelor şolduri (în 1994 şi 1995). Taylor a supravieţuit si unei operaţii pe creier de îndepărtare a unei tumori (benigne). 

În ultimii ani de viaţă, actriţa 
a fost nevoită să folosească un scaun cu rotile pentru a se deplasa.



Elizabeth Taylor s-a născut la 27 februarie 1932 în Marea Britanie. 
Actriţa a debutat în lumea filmului la doar 9 ani. În 1951, ea triumfa cu "Un loc la soare". La 6 mai 1950, se căsătoreşte cu Nick Hilton, fiul miliardarului Conrad Hilton. Divorţul intervine după numai şase luni. 

Succesiv, frumoasa cu ochi violeţi se căsătoreşte cu Michael Wilding, Mike Todd şi Eddie Fisher. De la Wilding, Liz "moşteneste" doi copii, de la Tood, un munte de dolari. 

La 26 de ani, Elizabeth Taylor jucase deja în 28 de filme şi fusese nominalizată de trei ori pentru Oscar. La acea vârstă l-a cunoscut pe Richard Burton, cu care a fost căsătorită până în 1974 şi alături de care a filmat 13 filme.


În 1975, la 10 octombrie, se recăsătoreşte cu Burton, în Africa de Sud, în prezenţa unui număr mare de indigeni. La 10 august 1976, Liz divorţează din nou. 

Elizabeth Taylor a fost considerată cea mai răsfăţată şi scumpă actriţă de la Hollywood. A jucat în peste 50 de filme şi a fost premiată şi nominalizată la aproape toate festivalurile de film. Filmul "Cleopatra" i-a adus în anul 1962 peste un milion de dolari.

×
Subiecte în articol: deces
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close