Antena 3 CNN Travel Turcia revine în forță, cu pregătiri pentru sezonul estival 2023

Turcia revine în forță, cu pregătiri pentru sezonul estival 2023

Antalya, una dintre cele mai îndrăgite destinații turistice, se pregătește să-și primească oaspeții și în vara acestui an. Sunt curse charter mai multe decât până acum, din mai multe orașe ale României, inclusiv din Brașov, Constanța și Satu Mare.

Turcia revine în forță, cu pregătiri pentru sezonul estival 2023
Sursa foto: Paralela45
de Diana Scarlat    |    03 Mar 2023   •   15:13

Românii nu s-au speriat de situația fără precedent pe care au creat-o seismele inexplicabile din Turcia. Toți cei care iubesc această destinație de vacanță se pregătesc de sejururi pe litoralul turcesc, iar Antalya a rămas în topul preferințelor. „Rezervările pentru Antalya sunt într-un ritm constant acum, după ce au avut o perioadă de stagnare, imediat după primele cutremure din sudul Turciei. Dar românii trebuie să știe că zonele în care s-au produs cutremurele sunt departe de cele de vacanță - Antalya, Bodrum, Kusadasi. Sunt și turiști care au venit special să cumpere o vacanță în Antalya ori în Bodrum, Kusadasi, Didim, Marmaris pentru că sunt conștienți de faptul că acum este un moment în care Turcia are nevoie de susținerea noastră”, explică reprezentanții agenției Paralela45.

Cei care aleg Antalya pentru vacanța de vară și se întreabă unde vor fi cazate persoanele care au fost afactate de cutremure trebuie să știe că inclusiv în hotelurile din Antalya sunt sinsitrați, dar nu în cele de 4 și 5 stele, ci în baze de cazare de nivel inferior. Acesta nu este un impediment pentru vacanță, pentru că în destinațiile turistice au fost mereu și localnici, nu doar turiști străini. De altfel, În timpul sezonului, cu ocazia unor sărbători turcești precum Ziua Copilului sau Ziua Tineretului și Sportului, familiile de turci pleacă de acasă pentru a petrece câteva zile în hotelurile de la malul mării, unde sunt și turiști străini. Antalya are mii de hoteluri, iar cele destinate pieței românești sunt, majoritatea, de 4 și 5 stele.

În sezonul estival 2023 vor fi mai multe zboruri charter spre Antalya față de anul anterior. Se va pleca din București, Cluj, Iași, Timișoara, Târgu Mureș, Oradea, Sibiu, Satu Mare, Brașov, Suceava, Craiova, Constanța, Bacău, Baia Mare, Brașov, Constanța și Satu Mare. O vacanță în Antalya la un hotel de 4 stele, precum Hane Sun Elite, pornește de la 468 de euro de persoană, incluzând transport cu avionul (cursă charter), taxe de aeroport, 7 nopti cazare în regim all inclusive și transfer aeroport-hotel-aeroport. La Kleopatra Ramira, tot de 4 stele, prețurile pornesc de la 469 de euro de persoană, pentru același tip de pachet turistic.

La un hotel de 5 stele, precum Spice Belek, prețurile pornesc de la 885 de euro de persoană, incluzând transport cu avionul (cursă charter), taxe de aeroport, 7 nopti cazare în regim ultra all inclusive și transfer aeroport-hotel-aeroport, iar la Gural Premier Belek, preurile pornesc de la 1.179 de euro de persoană, pentru același tip de pachet turistic.

Ce se poate face în Antalya

Această destinație de vacanță atisface toate gusturile turiștilor. Pe lângă plajă, mare și răsfățul de la hotelurile de lux, se pot alege diferite tipuri de excursii, precum o jumătate de zi de city tur în Antalya, o vizită la Aquarium, VIP shopping în magazine cu circuit închis, numai pentru turiști, de unde se pot cumpăra mai ales blănuri, bijuterii, covoare și haine de la branduri celebre.

Pasionații de istorie și arheologie pot alege să vizitez situri arheologice precum Side – Aspendos – Manavgat, pot face o excursie la Demre – Myra- Kerova, o vizită la Pamukkale, iar pasionații de croaziere au ocazia să meargă întgr-o ambarcațiune pe Marea Mediterană. Sunt foarte îndrăgite mai ales de copii show-urile cu delfini de la Kundu și se poate înota cu delfinii în Belek. Pentru un surplus de relaxare, mai ales după o excursie reușită, se poate alege o zi la hammam și hammam VIP.

Amatorii de senzații tari pot alege Jeep rafting, Diving, Bugg safari, Monster jet boat sau 4 în 1: tiroliană, bugg safari, monster jet boat și rafting. Pentru copii, alegerea perfectă este o zi la „The Land of Legends”, Rixos, iar atmosfera de petrecere permanentă e mereu dată de spectacolul „Fire of Anatolia”.

×
Subiecte în articol: turcia
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close