Antena 3 CNN Actualitate CSM: Procurorul Doru Ţuluş îşi va relua activitatea la PÎCCJ; Mihaiela Moraru Iorga, la PJ Bacău

CSM: Procurorul Doru Ţuluş îşi va relua activitatea la PÎCCJ; Mihaiela Moraru Iorga, la PJ Bacău

CSM: Procurorul Doru Ţuluş îşi va relua activitatea la PÎCCJ; Mihaiela Moraru Iorga, la PJ Bacău
05 Iul 2017   •   17:18

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit miercuri ca procurorul Doru Ţuluş să îşi încheie activitatea la DNA şi să continue la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar Mihaiela Moraru Iorga să revină la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău.

"Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie - nivel central, a procurorului Doru Florin Ţuluş, începând cu data de 5 iulie, ca urmare a revocării sale din funcţia de procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie şi revenirea acestuia la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (unitate de parchet de la care provine), începând cu aceeaşi dată", potrivit deciziei Secţiei pentru procurori, citată de Agerpres.

Tot miercuri, Secţia a decis încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie - nivel central, a procurorului Mihaiela Moraru Iorga, începând cu data de 5 iulie, ca urmare a revocării sale din funcţia de procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie şi revenirea acesteia la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău - unitate de parchet de la care provine, începând cu aceeaşi dată. 

Șefa DNA Laura Codruţa Kovesi a semnat, miercuri, revocarea procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaela Iorga de la DNA, după ce Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dat aviz pozitiv pentru revocarea din funcție a celor doi.

Detalii exclusive despre războiul din DNA. Mai mulți procurori au făcut plângere la CSM 

Pe 29 iunie, șeful DNA, Laura Codruța Kovesi, a transmis Secției pentru procurori a CSM cererea de avizare a revocării din funcția de procuror al DNA a Mihaielei Iorga Moraru, pentru faptul că aceasta nu a înregistrat un denunț în conformitate cu dispozițiile legale și nu l-a prezentat spre repartizare procurorului-șef al secției din care făcea parte. Neprezentarea denunțului a avut drept consecință imposibilitatea aplicării unor dispoziții procesual penale în raport cu persoane cercetate.

De asemenea, Kovesi a cerut revocarea din funcția de procuror al DNA a lui Doru Florin Țuluș "pentru existența unei suspiciuni rezonabile că imparțialitatea sa este afectată, având în vedere că a soluționat dosare penale în care era implicată o persoană cu care avea raporturi civile".

Citește și:

Cine sunt procurorii rebeli din DNA? Ce dosare grele au instrumentat Doru Țuluș și Mihaela Iorga

Mesajul lui Kovesi pentru procurori: „Trebuie să răspundă în faţă legii cel/cea care a înregistrat ilegal şi a dat public 

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close