Antena 3 CNN Actualitate Locale Tirurile care ies din România aşteaptă trei ore. Coada se întinde pe aproximativ 8 kilometri, la trecerea de frontieră Giurgiu

Tirurile care ies din România aşteaptă trei ore. Coada se întinde pe aproximativ 8 kilometri, la trecerea de frontieră Giurgiu

Timpul de aşteptare la controlul de frontieră pentru camioane, la ieşirea din România, prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Giurgiu, a ajuns la 200 de minute, iar coada se întinde pe aproximativ opt kilometri.

Tirurile care ies din România aşteaptă trei ore. Coada se întinde pe aproximativ 8 kilometri, la trecerea de frontieră Giurgiu
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Apr 2024   •   16:28

"Pentru autocamioane, traficul prin PTF Giurgiu se desfăşoară pe câte cinci artere de control atât pe sensul de intrare cât şi sensul de ieşire din ţară, înregistrând timpi ridicaţi de aşteptare pe sensul de ieşire din ţară. Aceşti timpi ridicaţi de aşteptare sunt determinaţi de numărul mare de mijloace de transport prezente pentru tranzit într-un interval scurt de timp.

La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPGF Giurgiu au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ.

Pentru fluidizarea traficului, au fost suplimentate arterele de control şi a fost suplimentat numărul poliţiştilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor", a declarat joi, pentru Agerpres, purtătoarea de cuvânt a ITPF Giurgiu, Raluca Stan.

Potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore, la graniţa cu Bulgaria au fost efectuate formalităţi de frontieră prin PTF Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară pentru aproximativ 1.500 de camioane, 1.100 de autoturisme şi 6.500 de persoane, iar pe sensul de ieşire din ţară pentru aproximativ 1.400 de camioane, 900 de autoturisme şi 5.000 de persoane.

Traficul prin PTF Giurgiu la turisme se desfăşoară pe câte patru artere de control pe sensul de intrare în ţară, şi pe trei artere de control pe sensul de ieşire din ţară, timpii de aşteptare fiind de 40 de minute, la ieşirea din ţară şi 30 de minute pentru autoturismele care intră în ţară.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, pentru autocamioane, timpul de aşteptare la controlul de frontieră pe sensul de ieşire din ţară a ajuns la două sute de minute, iar pe cel de intrare în România este de 50 de minute.

×
Subiecte în articol: vama giurgiu frontiera camioane
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close