Antena 3 CNN Actualitate Prima reacție a președintelui Klaus Iohannis în cazul Antena 3: Libertatea de exprimare nu poate fi suprimată

Prima reacție a președintelui Klaus Iohannis în cazul Antena 3: Libertatea de exprimare nu poate fi suprimată

Prima reacție a președintelui Klaus Iohannis în cazul Antena 3: Libertatea de exprimare nu poate fi suprimată
17 Feb 2016   •   17:00

Președintele Klaus Iohannis a exprimat o primă opinie în privința ordinului de evacuare emis de ANAF pentru sediile Intact Media Group. Șeful statului a afirmat, miercuri, că abordarea ANAF în cazul televiziunilor Antena Group este "heirupsită" și "nepotrivită".

Fii solidar cu Antena 3! Ce trebuie să faci azi ca să vadă toată țara că ești alături de noi

Întrebat despre acțiunea ANAF, Klaus Iohannis a declarat: "Eu cred că ați ajuns într-o situație neplăcută și inutilă. În primul rând, cred că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puțin nepotrivită, dacă nu discutabilă".

Președintele a constatat, din discuții pe care le-a avut, că există deschidere la factorii de decizie în acest caz. „În fine, am constatat, din discuții pe care le-am avut, că există deschidere la factorii de decizie și se pot găsi soluții convenabile”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Citiți și:
Președintele Klaus Iohannis critică acțiunea în forță a inspectorilor ANAF care au descins la sediile Intact Media Group

Și premierul Dacian Cioloș a vorbit, miercuri, în plenul Senatului, despre situația sediilor televiziunilor din trustul Intact. Premierul a declarat că a cerut noii conduceri ANAF să reanalizeze modul în care își desfășoară activitatea, astfel încât atitudinea agenților să fie una de respect față de cetățeni și față de contribuabili.

Imobilele în care își desfășoară activitatea posturile de televiziune Antena 1 și Antena 3 trebuie evacuate în termen de cinci zile, în urma notificării primite, luni, de la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București.

Citiți și: Antena 3 condamnă intenția vădită de a suprima cinci institutii media

×
Subiecte în articol: post confiscat Antena 3 Klaus Iohannis
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close