Antena 3 CNN Externe Un bărbat a scăpat de creditul la bancă după ce a demonstrat în instanță că are un salariu prea mic

Un bărbat a scăpat de creditul la bancă după ce a demonstrat în instanță că are un salariu prea mic

Ca majoritatea oamenilor care au probleme financiare, un bărbat din Italia a apelat la un împrumut bancar pentru a putea achiziționa câteva bunuri. Câțiva ani mai târziu, scumpirile l-au afectat și pe acesta care nu a mai putut plăti datoria.

Un bărbat a scăpat de creditul la bancă după ce a demonstrat în instanță că are un salariu prea mic
Sursa foto: Getty Images I metamorworks
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Noi 2023   •   22:35

În 2017, un bărbat în vârstă de 40 de ani din Bedizzole, un oraș din provincia Brescia din Italia, a luat un credit de 80.000 de euro pentru a-și schimba mașina, dar și pentru a achiziționa mobilier și electrocasnice pentru casa sa.

Aceste datorii au devenit imposibil de achitat, având în vedere salariul său de doar 1500 de euro. Astfel, în 2018, cu puțin timp înainte să fie evacuat din locuința sa, a decis să caute ajutor de la un avocat specializat din Brescia, care a cerut aplicarea Legii 3/2012 din Italia, cunoscută sub numele de Legea privind Supraîndatorarea sau "Salvarea de la Sinucidere". 

"Legea aceasta stabilește un principiu foarte simplu și anume că nicio persoană cinstită aflată în dificultate financiară nu poate fi condamnată să plătească datorii pe toată durata vieții sale, datorii care depășesc cu mult capacitățile sale financiare.

Citește și: Statul oferă 12.500 de lei pentru românii din diaspora, care se întorc să muncească în țară

Clientul nostru a plătit lunar 350 de euro timp de patru ani, în total 16.800 de euro. Acesta era suma pe care o putea oferi în mod rezonabil fără a pune în pericol susținerea familiei sale. Celelalte datorii au fost șterse și de acum înainte, bărbatul de 40 de ani și familia sa pot începe totul de la zero, fără povara datoriilor anterioare și cu posibilitatea de a accesa din nou credite, dacă vor avea cu adevărat nevoie", a declarat avocata Monica Pagano, conform stiridiaspora.ro

Din fericire pentru bărbat, la sfârșitul lunii octombrie 2023, Tribunalul din Brescia i-a anulat oficial peste 60.000 de euro din creditul pe care l-a luat. 

×
Subiecte în articol: imprumut bancar salariu
Parteneri
Reguli noi pentru vânzători, în piețele din România
x close