Antena 3 CNN Externe Imagini spectaculoase cu ceața portocalie care a înghițit Atena după furtuna de praf din Sahara

Imagini spectaculoase cu ceața portocalie care a înghițit Atena după furtuna de praf din Sahara

Atena este înghițită de ceața portocalie după furtuna de praf din Sahara. Este unul dintre cele mai grave episoade de acest gen care au lovit țara din 2018 până în prezent.

de Ioana Mircea    |    24 Apr 2024   •   09:39

Nori de praf adus din Sahara au acoperit marți Atena și alte orașe grecești, acesta fiind unul dintre cele mai grave astfel de incidente care au lovit țara din 2018 încoace, au anunțat autoritățile.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți vedea mai multe imagini cu ceața portocalie din Grecia.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Concentrațiile de praf pot reduce lumina soarelui și vizibilitatea, în timp ce nivelurile tot mai ridicate de particule fine de poluare prezintă riscuri pentru sănătate, au avertizat autoritățile din Grecia.

O ceață portocalie a sufocat mai multe regiuni după câteva zile de vânt puternic, limitând vizibilitatea și ducând la avertismente ale autorităților cu privire la riscurile respiratorii.

"Este unul dintre cele mai grave episoade de concentrații de praf și nisip din Sahara din 21-22 martie 2018, când norii au invadat în special insula Creta”, a declarat Kostas Lagouvardos, director de cercetare meteo la Observatorul din Atena.

Grecia a fost deja afectată de norii de praf din Sahara la sfârșitul lunii martie și începutul lunii aprilie, care au acoperit și părți din Elveția și sudul Franței, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: atena Grecia ceata praf saharian
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close