Antena 3 CNN Externe Copilotul avionului prăbuşit în Franţa voia ca "toată lumea" să îi cunoască numele

Copilotul avionului prăbuşit în Franţa voia ca "toată lumea" să îi cunoască numele

Copilotul avionului prăbuşit în Franţa voia ca "toată lumea" să îi cunoască numele
de S.T.    |    28 Mar 2015   •   12:19

Fosta prietenă a copilotului Germanwings suspectat că a provocat deliberat prăbuşirea avionului Airbus A320 în Alpii francezi afirmă într-un interviu publicat sâmbătă că acesta i-a spus că într-o zi "toată lumea îi va cunoaşte numele", relatează AFP.

Într-un interviu acordat cotidianului german Bild, Maria W., o însoţitoare de bord în vârstă de 26 de ani, declară că atunci când a auzit vorbindu-se despre accident, i-a "revenit în memorie" o frază a lui Andreas Lubitz: "Într-o zi voi face ceva care va schimba tot sistemul şi toată lumea îmi va cunoaşte numele şi îşi va aminti de mine".

Dacă el "a făcut acest lucru" este "pentru că a înţeles că din cauza problemelor sale de sănătate marele lui vis de a lucra la Lufthansa în calitate de căpitan şi pilot pe curse de lung curier era practic imposibil", susţine ea.

Germanwings, compania germană căreia îi aparţinea avionul prăbuşit, este o filială low cost a Lufthansa.

Tânăra afirmă că s-a despărţit de Andreas Lubitz "pentru că devenea din ce în ce mai clar că avea o problemă. În timpul discuţiilor claca şi ţipa la mine (...) Noaptea se trezea şi striga ?Cădem?", pradă coşmarurilor.

Vineri, ancheta a dezvăluit că Lubitz a ascuns faptul că avea concendiu medical în ziua accidentului.

Compania Lufthansa ştia că Andreas Lubitz era temporar inapt de zbor din cauza depresiei

Procurorul din Düsseldorf, Christoph Kumpa, a anunţat că a fost găsită dovada unui concediu medical rupt de Andreas Lubitz, dar pentru moment nu a fost găsit niciun bilet de adio care să dezvăluie că un act premeditat ar fi la originea catastrofei soldate cu 150 de morţi.

Aceste documente confiscate "sprijină ipoteza" potrivit căreia bărbatul "şi-a ascuns boala faţă de angajator şi mediul profesional", potrivit magistratului. 

Citeşte şi
:

Ce măsuri ia Agenția Europeană pentru Securitate Aeriană după accidentul din Franţa

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close