Antena 3 CNN Externe Ce s-a întâmplat după ce autoritățile au pus în carantină COVID un magazin plin cu clienți, în China

Ce s-a întâmplat după ce autoritățile au pus în carantină COVID un magazin plin cu clienți, în China

Scene demne de un film de groază s-au petrecut în Shanghai, atunci când autoritățile chineze au încercat să pună în carantină un întreg magazin de mobilă.

Ce s-a întâmplat după ce autoritățile au pus în carantină COVID un magazin plin cu clienți, în China
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Aug 2022   •   17:23

După ce un client a fost depistat drept contact al unui caz de COVID, autoritățile au încercat să închidă magazinul Ikea din districtul Xuhui.

Imagini surprinse sâmbătă arată cum oamenii de pază închid ușile la un moment dat dar mulțimea îi forțează să le redeschidă și evadează în fugă.

Carantinarea subită a magazinului a fost ordonată din cauza prezenței unui contact apropiat al unui băiat de șase ani, care a fost testat pozitiv după ce s-a întors la Shanghai din Tibet, a declarat directorul adjunct al Comisiei de municipale de Sănătate, Zhao Dandan.

El nu a spus când se estimează că acest contact s-a aflat în magazin.

Ce s-a întâmplat cu oameni care au forțat ușile și au fugit din magazin

Cei care s-au aflat în locația respectivă și în zonele aferente trebuie să se plaseze în carantină timp de două zile, urmate de cinci zile de monitorizare a sănătății, a precizat oficialul chinez.

Potrivit Shanghai Daily, citat de BBC, 80.000 de persoane au primit ordin să efectueze teste PCR.

Reprezentanții Ikea a declarat că magazinul a fost închis din cauza restricțiilor COVID.

Deschis în 1998, magazinul din Xuhui a fost primul punct de desfacere al retailerului suedez de mobilă în China.

Shanghai a fost în carantină la începutul anului

Între timp, Ikea a ajuns la 35 de magazine în toată țara.

China și-a păstrat politica zero-COVID, în ciuda impactului său uriaș asupra economiei și a protestelor din ce în ce mai puternice din partea populației.

Scenele de panică de la Ikea vin după ce alte imagini au surprins, săptămâna trecută, oameni fugind dintr-o clădire situată într-o altă parte a orașului, ca urmare a unor zvonuri privind rezultatul unui test COVID.

Orașul Shanghai - cel mai mare din China - a fost plasat în carantină la începutul acestui an iar presa internațională a relatat despre lipsa de alimente cu care s-au confruntat rezidenții în perioada de lockdown precum și despre condițiile precare de viață din centrele de carantină.

×
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close