Antena 3 CNN Externe Demonstraţie de forţă a Iranului: A testat cu succes două super rachete în regiunea strâmtorii Ormuz

Demonstraţie de forţă a Iranului: A testat cu succes două super rachete în regiunea strâmtorii Ormuz

Demonstraţie de forţă a Iranului: A testat cu succes două super rachete în regiunea strâmtorii Ormuz
Sursa foto: Foto:videonews.ro
02 Ian 2012   •   15:04

Iranul a testat, luni, o rachetă cu rază scurtă de acţiune de tip Nasr, la scurt timp după racheta de croazieră Ghader, în ultima zi a manevrelor navale din regiunea strâmtorii strategice Ormuz, relatează AFP.
   
Amiralul Mahmoud Moussavi, purtătorul de cuvânt al manevrelor navale organizate de Marina iraniană în regiunea strâmtorii Ormuz, a anunţat la televiziunea de stat "testarea cu succes" a unei rachete cu rază scurtă de acţiune Nasr.
   
Anterior, în cursul zilei de luni, agenţia oficială Irna a anunţat că Iranul a "testat cu succes" o rachetă de croazieră sol-mare de tip Ghader.
   
"Racheta sol-mare cu rază lungă de acţiune Ghader a fost testată cu succes pentru prima dată", a precizat agenţia Irna.
   
"Ghader este un sistem de rachetă ultramodern cu radar integrat, ultraprecis, a cărui rază şi sistem inteligent antireperare au fost ameliorate în raport cu generaţiile precedente", a declarat amiralul Mahmoud Moussavi.
   
Duminică, Moussavi afirma că în ultima zi a manevrelor, "navele de război ale Marinei vor adopta un nou dispozitiv tactic, care să demonstreze capacitatea Iranului de a împiedica orice trafic maritim în strâmtoarea Ormuz, dacă decide acest lucru".
   
Această demonstraţie de forţă intervine în momentul în care Statele Unite şi Occidentul sporesc presiunile asupra Iranului din cauza programului său nuclear controversat.

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close